Un studiu făcut pe 70.000 de femei arată că poluarea aerului ar cauza anxietate

in Aer, Studii 4 May 2015 198 Views

E deja bine cunoscut faptul că poluarea aerului ucide, prin atacarea sistemului respirator și al celui cardiovascular. Dar încep să se adune mai multe dovezi conform cărora aerul poluat este de asemenea nociv pentru sănătatea mintală, informează treehugger.com. Un studiu făcut pe 70.000 de femei cu vârste între 57 și 85 de ani arată că există o legătură semnificativă între poluarea aerului și anxietate.

ENVIRONMENT-AIR POLLUTION

Cauza principală pare a fi poluarea cu particule fine mici, care pot ajunge foarte adânc în plămânii noștri; femeile care au fost expuse la aceste particule cu o lună înainte de testul de anxietate au avut cu aproximativ 12 procente mai multe simptome de anxietate ridicată, comparativ cu femeile care au fost expuse la mai puține particule cu o lună în urmă.

Cu ajutorul acestui studiu, cercetătorii au stabilit, momentan, o corelare. Femeile care sunt mai expuse la aer poluat cu particule mici sunt mai expuse riscului de a suferi probleme de anxietate. Va fi nevoie de mai multă cercetare pentru a ne da seama dacă e vorba de o relație de cauzalitate, sau dacă nu cumva contribuie și alți factori, explică Melinda C. Power de la Johns Hopkins University din Baltimore, autoarea principală a studiului. Poluarea cu particule fine poate avea legătură cu inflamarea, de pildă, care poate crește starea de anxietate.

Cercetătorii mai vor să realizeze studiul și asupra altor grupuri (tineri, bărbați), ca să vadă cum sunt influențați aceștia.

Sursă foto: Flickr.com

 

Mai citește și:

Un dispozitiv care îi avertizează pe astmatici când se află în pericol

ElementAIR: Poluarea atmosferică este responsabilă pentru 10-15% din totalul deceselor

 

Comentarii

comentarii