Ungaria lansează un program naţional de împădurire

in Autoritati, Biodiversitate, Strategii 17 November 2019 339 Views

Ministerul Agriculturii din Ungaria a lansat un program național de împădurire prin care vrea să crească zonele împădurite la 26-27% din suprafaţa ţării în 15-20 de ani. În prezent, aceste suprafeţe ocupă 21% din teritoriu.

Împădurirea este o măsură eficientă pentru protecția mediului și reducerea emisiilor de carbon, a declarat secretarul de stat Sándor Farkas, într-o conferință de presă.

Câmpiile Jász-Nagykun-Szolnok, care nu sunt zone deosebit de împădurite, includ zone precum arii pustii, margini de autostradă, drumuri de acces, parcuri publice unde pot fi plantați copaci, a spus el, subliniind că guvernul investește puternic în protecția mediului.

El a raportat că în cadrul programului de reîmpădurire a județului Jász-Nagykun-Szolnok din Tószeg sunt plantate aproximativ 9 hectare de pădure, dar există zone în țară unde este posibilă împădurire a 100-200 hectare.

Iarna viitoare, instituţiile de stat vor planta noi păduri pe 550 de hectare, cu cooperarea a 86 de localități, au spus organizatorii într-o conferință de presă.

În ultimii zece ani autorităţile au plantat aproximativ 450 de milioane de puieți și au semănat 9.500 de tone de ghinde. Programele începute deja pot aduce în următorii 3-5 ani, 25.000 de hectare de păduri noi şi aproximativ 100 milioane de arbori noi.

Comentarii

comentarii