Unilever va înjumătăţi până în 2025 utilizarea plasticului virgin

in Business, Companii, Deseuri, Domenii, Impact, Politici verzi, Poluare, Strategii 8 October 2019 107 Views

Unilever, compania care deține branduri precum Dove, Lipton, Cif și Omo, a anunțat noi angajamente de a reduce deșeurile de plastic și a confirmat că până în 2025 va reduce la jumătate utilizarea plasticului virgin.

unilever.com

Compania va reduce astfel cu peste 100.000 de tone folosirea ambalajelor din plastic, accelerând utilizarea celor din plastic reciclat și contribuind la colectarea și procesarea mai multor ambalaje din plastic decât produce.

Unilever are astăzi o amprentă de aproximativ 700.000 de tone de plastic anual.

„Plasticul își are propriul loc, dar acel loc nu se află în mediul înconjurător. Putem elimina deșeurile de plastic acționând rapid și luând măsuri radicale în toate punctele circuitului plasticului. Punctul de pornire este stadiul de design – trebuie să reducem cantitatea de plastic pe care o folosim și să ne asigurăm că ceea ce folosim provine din ce în ce mai mult din surse reciclate. Compania noastră este deja pe cale de a-și îndeplini angajamentele existente, dar și de a se asigura că toate ambalajele noastre din plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile.” a declarat Alan Jope, CEO al Unilever.

Angajamentul Unilever va impune întreprinderii să ajute la colectarea și procesarea a aproximativ 600.000 de tone de plastic anual până în 2025. Aceasta va fi realizată prin investiții și parteneriate care îmbunătățesc infrastructura de gestionare a deșeurilor în multe dintre țările în care operează Unilever.

„Viziunea noastră este o lume în care toți lucrează împreună pentru a se asigura că plasticul rămâne în economie și în afara mediului înconjurător. Plasticul pe care îl utilizăm este responsabilitatea noastră și, prin urmare, ne-am angajat să colectăm mai mult decât vindem, ca parte a acțiunii noastre către o economie circulară. Este o decizie intimidantă, dar captivantă, care va ajuta la creșterea cererii globale de plastic reciclat”, a adăugat Alan Jope.

Acest anunț vine în completarea angajamentelor existente ale Unilever de a se asigura că până în 2025 toate ambalajele sale din plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile și de a utiliza cel puțin 25% plastic reciclat în ambalajele pe care le produce.

Comentarii

comentarii