Universul Bio Carrefour, prezent la Indagra

in Apa, EcoLIFESTYLE, Sol 29 October 2014 1,083 Views

Jean Baptiste Dernoncourt, director general Carrefour, alături de ministrul chinez al agriculturii, Han Changfu, Marian Cioceanu, președintele Bio România și Daniel Constantin, ministrul agriculturii, la deschiderea Indagra 2014

Jean Baptiste Dernoncourt, director general Carrefour (stânga), alături de ministrul chinez al agriculturii, Han Changfu, Marian Cioceanu, președintele Bio România și Daniel Constantin, ministrul agriculturii, la deschiderea Indagra 2014

Pentru al doilea an consecutiv, Carrefour Rom├ónia este prezent la t├órgul Indagra cu un stand dedicat Universului Bio Carrefour, ├«n cadrul c─âruia produc─âtorii rom├óni de produse organice sunt invita╚Ťi s─â devin─â parteneri ╚Öi furnizori ai lan╚Ťului de magazine.

Strategia Carrefour pe termen lung urm─âre╚Öte dezvoltarea economiei Rom├óniei prin sus╚Ťinerea produc─âtorilor locali. Prin prezen╚Ťa noastr─â ├«n cadrul salonului Ecoagricultura dorim s─â ne ar─ât─âm sus╚Ťinerea pentru produc─âtorii bio locali ╚Öi s─â ├«nt─ârim rela╚Ťiile de colaborare cu ace╚Ötia. Mai mult ├«ns─â, ├«i invit─âm pe rom├óni s─â descopere Universul Bio Carrefour ce cuprinde at├ót produse proaspete, fructe ╚Öi legume, c├ót ╚Öi produse de baz─â sau gata preparate. O via╚Ť─â mai bun─â ├«ncepe cu o alimenta╚Ťie s─ân─âtoas─âÔÇŁ, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, director general Carrefour Rom├ónia.

Carrefour Rom├ónia este primul retailer care a listat produsele Asocia╚Ťiei Bio Rom├ónia, magazinele sale oferind cea mai larg─â gam─â de produse ale Asocia╚Ťiei din Rom├ónia.

Produsele Asocia╚Ťiei Bio Rom├ónia sunt disponibile ├«n toate cele 25 de hipermarketuri Carrefour din ╚Ťar─â ╚Öi ├«ntr-o selec╚Ťie de supermarketuri, unde gam─â de produse este ├«ns─â mai redus─â. Din gama bio, retailerul comerializeaz─â produse ca biscui╚Ťi, covrigei, grisine, diverse sortimente de semin╚Ťe, fain─â (de gr├óu, de secar─â, integral─â), zah─âr ╚Öi miere ecologice, dulcea╚Ť─â, sirop, fructe, ulei, ├«nghe╚Ťat─â dar ╚Öi br├ónzeturi (telemea, urda, ca╚Öcaval). De la 30 de sortimente pe care le-am listat la ├«nceputul colabor─ârii noastre cu Carrefour, ne apropiem de 100 de sortimente ast─âziÔÇŁ, a spus Marian Cioceanu, pre╚Öedintele Bio Rom├ónia.

Pentru Carrefour România, categoria produselor bio cunoaște un trend pozitiv în ultimii ani și, având în vedere și extinderea pe formatul supermarket, retailerul estimează o dublare a cifrei de afaceri pentru produsele bio până la finalul lui 2014.

Categoria produselor bio cunoa╚Öte un trend pozitiv ├«n ultimii ani. Compar├ónd primul semestru al anului 2014 versus 2013, s-a ├«nregistrat o cre╚Ötere a v├ónz─ârilor de aproximativ 30%. Putem spune astfel c─â parteneriatul cu Asocia╚Ťia Bio Rom├ónia a contribuit ├«n mod pozitiv la aceste rezultateÔÇŁ, a declarat Andreea Mihai, director marketing Carrefour Rom├ónia.

Peste 450 de firme din 22 de ╚Ť─âri sunt prezente la t├órgul interna╚Ťional de produse ╚Öi echipamente ├«n domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii zootehniei, Indagra 2014, care a debutat miercuri, la Romexpo, al─âturi de alte cinci t├órguri cu tematici complementare ╚Öi cu tradi╚Ťie ├«n domeniu. ├Än acest an, t├órgul pentru produse bio reune╚Öte peste 100 de societ─â╚Ťi din Rom├ónia ╚Öi de peste hotare.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, la deschiderea Indagra, c─â “Rom├ónia are un renume ╚Öi un poten╚Ťial de dezvoltare extraordinar ├«n domeniul agriculturii ╚Öi industriei alimentare la nivel european, dar ╚Öi la nivel mondial”, lucru dovedit prin num─ârul tot mai mare de participan╚Ťi la t├órg, cu fiecare an.

Anul acesta, ├«n premier─â pentru Indagra, ├«n premier─â pentru Rom├ónia, pentru statele din Europa Central─â ╚Öi de Est, dar ╚Öi pentru China, avem pl─âcerea ca Ministerul Agriculturii s─â g─âzduiasc─â primul forum ├«n afara Chinei, dintre China ╚Öi ╚Ť─ârile din Europa Central─â ╚Öi de Est, a declarat Daniel Constantin.

Comentarii

comentarii