Untold reamenajează Parcul Central și schimbă gazonul de pe Cluj Arena

in Business, CSR 13 August 2019 126 Views

Zilele acestea se desfășoară lucrări de reamenajare a Parcului Central și de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena, care au fost afectate de festivalul Untold. Organizatorii acoperă integral costurile.

Foto: Eco Garden Construct

Lucrările de reamenajare din parc presupun schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și amenajări peisagistice. Pe lângă reamenajarea celor 10.000 de metri pătrați de parc, care au fost afectați de participanții la festival, organizatorii vor îngriji încă 50.000 de metri pătrați.

Foto: Eco Garden Construct

Investiția totală pentru parc este de un milion de lei.

„Pentru a reda clujenilor parcul în cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care se ocupa deja de lucrări”, au transmis organizatorii într-un comunicat.

Și Cluj Arena a suferit pagube, astfel încât și acolo se desfășoară lucrări.

Foto: Eco Garden Construct

„Deja a fost început procesul de înlocuire a porțiunilor de gazon afectate în urma festivalului cât și a altor zone din teren, afectate în urma exploatării uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav, urmând ca în maxim 1 săptămână lucrările să fie finalizate”, se mai arată în comunicat.

Lucrările vor costa 370.000 de lei și vor fi terminate până la sfârșitul lunii august.

Foto: Eco Garden Construct

Ce rămâne imediat după Untold

Pe parcursul festivalului Untold, dar și cu două zile înainte, aproximativ două treimi din Parcul Central au fost închise publicului larg. Unii dintre clujeni aleg chiar să plece din localitate din cauza zgomotului și a restricțiilor.

„Anul acesta, Parcul Central este mai distrus decât in urma edițiilor anterioare UNTOLD. Probabil și ploaia abundentă a avut un rol important în deteriorarea gazonului. În unele locuri sunt zone cu mocirlă, în altele iarba a fost distrusă în totalitate”, scriu jurnaliștii de la Ziar de Cluj.

Peste 370.000 de persoane au participat la Untold 2019, 20% dintre aceștia fiind străini.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii