UPS lansează prima soluție comercială pentru ambalaje reutilizabile

in Business, Companii, EcoINOVATIE, Politici verzi, Popular 30 January 2019 70 Views

UPS s-a alăturat coaliției formate din cele mai mari companii de produse de consum din lume și TerraCycle, liderul internațional în domeniul reciclării, pentru a prezenta un nou sistem inovator reutilizabil și returnabil pentru gestionarea ambalării produselor de consum. Sistemul, intitulat Loop™, va fi testat la Paris și New York, fiind primul pas către implementarea pe piețele de consum.

Sistemul Loop elimină dependența de ambalajele de unică folosință pentru bunurile de consum. Consumatorilor li se va oferi o varietate de produse în ambalaje personalizate, specifice brandului, durabile, care sunt livrate direct clienților, apoi colectate, curățate, reîmpachetate și livrate din nou.


„Loop nu va elimina doar noțiunea de deșeuri provenite de la ambalaje, dar va îmbunătăți considerabil experiența produsului și va face cumpărăturile mai confortabile”, a declarat Tom Szaky, CEO TerraCycle.

Produsele Loop vor fi livrate și preluate printr-un sistem proiectat de TerraCycle și UPS. Acest sistem reprezintă cel mai recent progres al parteneriatului de lungă durată dintre  TerraCycle și UPS, lider în logistică și expert în ambalare.


„Tot ceea ce facem la UPS are în centru inovația și suntem încântați să susținem TerraCycle cu designul ambalajelor Loop, precum și cu servicii de preluare și livrare pentru clienții Loop”, a declarat Kate Gutmann, Chief Sales and Solutions Officer UPS. „Ca lider în sustenabilitatea mediului și catalizator al economiei circulare, UPS așteaptă cu interes demararea proiectului Loop.”

Clienții Loop vor primi ambalaje durabile, reutilizabile sau complet reciclabile, fabricate din materiale precum aliaje, sticlă și mase plastice. Chiar și exteriorul containerului de transport face parte din procesul de inovație; un ambalaj de ultimă generație va elimina necesitatea unor cutii de unică folosință și va oferi consumatorilor o soluție elegantă care reduce deșeurile.

Proiectat și construit de UPS Package Design and Test Lab

UPS și TerraCycle au colaborat pentru a proiecta ambalaje care pot susține produse lichide, uscate și produse de îngrijire personală. Aceste ambalaje au compartimente interioare de protecție și sunt concepute din materiale ușor de curățat și reutilizat. UPS Package Design and Test Lab a ajutat la proiectarea și testarea ambalajelor personalizate, astfel încât acestea să îndeplinească două criterii foarte importante: să fie atractive pentru consumatori și suficient de durabile pentru a fi utilizate de nenumărate ori. UPS Lab este certificat de International Safe Transit Association (ISTA) pentru a efectua proceduri ISTA de testare a integrității pachetelor.

În timpul proiectării și testării, UPS a identificat soluții pentru a contracara aspecte ca ruperea materialelor, scurgerile de produs, semne de uzură după o utilizare limitată, zgârieturi pe containere metalice cauzate de închiderea cu soluții din metal.

În plus, UPS Package Design and Test Lab a efectuat teste riguroase cu transporturi reale pentru a obține informații despre modul în care ambalajul reutilizabil Loop rezistă transportului de volum mare prin intermediul rețelei globale UPS de distribuție automatizată.


„UPS a ajutat TerraCycle să proiecteze exteriorul și interiorul containerului Loop în moduri pe care nu le-am fi putut face niciodată de unii singuri. Testele experte UPS ne-au ajutat, de asemenea, să oferim feedback către partenerii Loop din sectorul ambalării de produse, în ceea ce privește ambalarea primară a produselor”, a declarat Tiffany Threadgould, Chief Design Junkie la TerraCycle.

Testele pilot planificate pentru Paris și New York în 2019 vor ajuta la îmbunătățirea procesului, datorită feedback-ul suplimentar obținut din datele privind experiența consumatorilor.

Comentarii

comentarii