UPS prezintă noile utilitare electrice urbane și anunță că le va utiliza în Londra și Paris

in Transport 18 May 2018 25 Views

Compania de curierat UPS a prezentat noile utilitare electrice urbane la care lucrează împreună cu compania britanică ARRIVAL pentru a dezvolta o flotă pilot de 35 de vehicule electrice. Camioneta va fi folosită pentru început în Londra și Paris. Modelul futurist vine în mai multe variante de caroserie şi dimensiuni, are zero emisii și o gamă de baterii care vor ține pentru mai mult de 240 de kilometri parcurși, ceea ce este semnificativ mai mare față de alte vehicule electrice aflate în prezent în funcțiune.

Vehiculele vor fi dotate, de asemenea, cu sisteme avansate de asistență a șoferilor (ADAS), care contribuie la îmbunătățirea siguranței și la reducerea oboselii șoferului. Aceste caracteristici, combinate cu un afișaj extrem de avansat al vehiculului, oferă șoferului un vehicul inteligent și conectat.

Dezvoltarea noilor utilitare electrice a început în 2016 şi curând acestea vor debuta în varianta de serie.

ARRIVAL este primul producător de vehicule comerciale din Europa care a furnizat vehicule electrice livrate cu destinație specială la specificațiile UPS. Din anul 2016, UPS și ARRIVAL au dezvoltat prototipuri de dimensiuni diferite, iar primele vehicule vor fi lansate pe drumurile publice înainte de sfârșitul acestui an.

“Suntem încântați să colaborăm cu UPS pentru a crea un vehicul accesibil, modular, complet electric, conceput pentru a face livrările în orașe într-un mod curat și silențios”, a declarat Denis Sverdlov, CEO al ARRIVAL. “Cu geamul său unic, înfășurat, șoferul are un câmp de vizibilitate mult mai larg, care îmbunătățește nu numai siguranța șoferului, ci și cea a bicicliștilor și a pietonilor”.

Dezvoltarea şi lansarea în serviciu a noilor modele electrice face parte din strategia UPS de electrificare a parcului său de vehicule de curierat.

 

Cu mai mult de 9.000 de vehicule în întreaga lume care operează folosind metode de propulsie alternative, UPS deține una dintre cele mai mari flote private și cele mai diverse care folosește combustibil alternativ și tehnologii avansate din întreaga industrie de logistică.

În prezent, UPS are în dotare peste 300 vehicule cu propulsie complet electrică şi peste 700 modele cu propulsie hibridă la nivel mondial.

 

Comentarii

comentarii