VIDEO. Un urangutan face semne disperate către un buldozer care strică pădurea

in Biodiversitate, Video News 19 January 2019 688 Views

Un urangutan a fost filmat în timp ce pare că vrea să se lupte cu un buldozer care ridică copacii tăiați din junglă, unde animalul avea casa. Un ONG a reușit să-l prindă și să-l ducă într-un loc sigur.

VIDEO. Un urangutan face semne disperate către un buldozer care strică pădurea

Filmarea, care a fost realizată în 2013, în Borneo, Indonezia, de către International Animal Rescue, un ONG care protejează animalele sălbatice, a fost republicată la sfârșitul lui 2018.

În postarea de pe Facebook, care are 14.400 de share-uri, organizația a scris: „Acest urangutan disperat își caută frenetic refugiu din calea puterii distructive a buldozerului, o mașinărie care deja a distrus totul în jurul său”.

Shocking Footage Shows An Orangutan Seeking Refuge From Bulldozer

WORLD ENVIRONMENT DAYThis dramatic footage shows the devastating impact deforestation is having on precious orangutan habitat. This desperate orangutan is frantically seeking refuge from the destructive power of the bulldozer; a machine that has already decimated everything else around him. Despite all the obstacles thrown at them, our team were able to rescue this orangutan and bring him to safety. Unfortunately, scenes like this are becoming more and more frequent in Indonesia. Deforestation has caused the orangutan population to plummet; habitats are destroyed and orangutans are left to starve and die.We need to ACT NOW. This World Environment Day, plant a tree and help us rebuild and protect precious orangutan habitat. The situation is critical, and we are running out of time. PLANT A TREE TODAY: https://internationalanimalrescue.org/plant-tree?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=World_Environment_Day_2018&utm_content=videoPlease share this post far and wide. Thank you.

Posted by International Animal Rescue on Tuesday, June 5, 2018

International Animal Rescue a reușit să prindă animalul și să-l ducă într-un loc sigur, salvându-i astfel viața.

„Din păcate, scene ca acestea vor deveni din ce în ce mai frecvente în Indonezia. Despăduririle au cauzat scăderea rapidă a populației de urangutani; habitatele sunt distruse și urangutanii sunt lăsați să se înfometeze și să moară”, a mai scris ONG-ul în postarea de pe Facebook.

Soluția pe care o propun aceștia este plantarea copacilor, de către fundații, prin intermediul donațiilor.

În pericol de dispariție

WWF spune că acum 100 de ani erau în total 230.000 de urangutani de Borneo (de pe insula cu același nume), însă în prezent mai sunt numai 104.700, ceea ce face specia una pe cale de dispariție. În schimb, urangutanii de Sumatran, de pe insula Sumatra din Indonezia mai sunt numai 7.500, iar specia este critic pe cale de dispariție. Însă urangutanii de Tapanuli, de pe insula Sumatra, sunt cei mai amenințați cu dispariția, fiind numai 800 de exemplare în sălbăticie.

Fundația pentru Urangutani spune că extinderea rapidă a plantațiilor de palmier reprezintă motivul scăderii populațiilor de urangutani.

VIDEO. Un urangutan face semne disperate către un buldozer care strică pădurea

„Uleiul de palmier este cel mai folosit ulei vegetal din lume, surclasând chiar și soia, ținând cont de cantitățile utilizate. Cererea mondială de ulei de palmier a dus la distrugeri masive de păduri în Indonezia și Malaezia, țări care împreună produc 85% din uleiul de palmier consumat la nivel mondial”, scrie fundația.  

Urangutanii, care pot trăi până la 60 de ani, sunt de asemenea amenințați de vânători. Mamele sunt ucise pentru a lua puii care sunt apoi vânduți ca animale de companie.

Comentarii

comentarii