URBB isi mobilizeaza anual angajatii in actiuni de voluntariat

United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a obtinut o serie de premii in cadrul Galei Green Business Index 2012, desfasurata la inceputul acestei lunii, fiind nominalizata in mai multe categorii. Activitatea URBB din 2012 a fost rasplatita cu doua premii I, la categoriile „Managementul deseurilor” si „Dezvoltare sustenabila”.

In plus, compania URBB a fost clasata pe locul II, in topul celor mai responsabile companii fata de mediu. Premiile Green Business Index 2012 au inclus doua diviziuni: Industrie/ productie si Servicii/ comert, URBB fiind inclusa in cea dintai. In cadrul acesteia, pe langa premiile obtinute, URBB a primit recunoastere si in categoriile „Transport sustenabil” (locul III), „Impactul asupra mediului” si „Utilizarea resurselor” (locul IV).

“URBB mobilizeaza anual angajatii sai in actiuni de voluntariat marca Umbrela Verde si Capitala Verde a Romaniei. Pe langa angajatii companiei, s-au alaturat actiunilor parteneri, consumatori si reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, numarul total de voluntari depasind sute de persoane. In plus, incercam pe cat posibil sa lucram intr-un mediu cat mai “verde”, amenajand spatii cu gazon, arbusti si arbori precum brazi, molizi, mesteceni sau paltini”, a adaugat Hezy Ovadia, Presedinte URBB.

URBB investeste anual peste un milion de dolari in protectia mediului. Suma cuprinde atat programele de CSR, cat si investitia in tehnologii de productie care sa respecte normele de mediu nationale si ale Uniunii Europene. Inca de la inceput, URBB trateaza apele uzate in statia proprie de tratare, recupereaza dioxidul de carbon din procesul de fermentare, iar imbutelierea produselor sale se face cu un consum optim de energie. URBB are implementat, inca din anul 2000, sistemul de management al mediului in conformitate cu standardul ISO 14001.

Peste 75% din obiectivele de mediu realizate

URBB a realizat peste 75% din obiectivele de mediu cuprinse in Strategia de Dezvoltare sustenabila. Prin planul anual de management de mediu s-au redus consumurile de: apa cu 9.4% fata de anul precedent; gaz metan cu 4%; electricitatate cu 5%, iar 27% din necesarul de energie electrica a fost obtinut prin cogenerare si biogaz, ca urmare a investitiilor de eficientizare energetica facute in 2008 si respectiv 2010. Totodata, compania monitorizeaza factorii de mediu pentru tinerea sub control a emisiilor.

Anul trecut, URBB a generat din activitatea curenta o cantitate de 5.242 tone de deseuri de sticla, hartie, carton, lemn, metal plastic, precum si DEEE, ce au fost colectate selectiv folosind metoda separarii pe sase categorii. Pentru minimizarea cantitatii de deseuri, URBB a utilizat si tehnologii de minimizare a pierderilor in productie, astfel reducand pierderile de ambalaje cu 0,77% si cu 0,94% pierderile totale din productie, printr-o monitorizare eficienta a echipamentelor si o monitorizare a pierderilor pe faze tehnologice.

Subprodusele au fost valorificate 100%: borhotul din malt a fost livrat ca furaj catre ferme de crestere a animalelor; 100% din subprodusul alcool distilat (reziduu din procesul de producere a berii fara alcool) a fost livrat ca materie prima secundara.

Peste 75% din numarul de angajati ai companiei sunt instruiti/informati cu privire la reciclarea si minimizarea cantitatii de deseuri generate.

Printre cele mai apreciate proiecte derulate de URBB se numara “Capitala Verde a Romaniei”. Competitia face parte din programul de responsabilitate sociala Umbrela Verde, lansat de Tuborg in anul 2007 in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. “Capitala Verde a Romaniei” a luat nastere in 2010, avand drept scop constientizarea importantei proiectelor urbane de mediu. Cea mai recenta editie a competitiei a cooptat 13 orase care s-au luptat pentru marele titlul, Oradea fiind orasul care a castigat competitia si dreptul de a purta titlul de Capitala Verde a Romaniei in anul 2012.

Proiectul Green Business Index (GBI) evalueaza sustenabilitatea si responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania, pe baza indicatorilor de performata de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO 26000, ISO 16001, Global Reporting Initiative (GRI) dezvoltat cu sprijinul unei echipe de experti seniori cu experienta in domeniile analizate. In plus, Green Business Index (GBI) monitorizeaza initiativele „verzi” din sectorul de afaceri romanesc si ofera asistenta pentru imbunatatirea performantei pentru protectia mediului.

In 2012, numarul de companii inregistrate in GBI a depasit 300. 40% dintre acestea au fost reprezentate de companii mari, iar 44% de intreprinderi mici si mijlocii. Doua treimi dintre companiile participante anul acesta sunt prezente pentru prima oara in proiect. Sectoarele de activitate ale companiilor din Green Business Index 2012 sunt extrem de diverse, pe primele locuri fiind energia, transportul si managementul deseurilor, urmate de industria alimentara, industria auto, constructii, sectorul financiar-bancar si cel hotelier.

Foto: radiozu.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

DHL Romania si Danone PDPA, premiate la Gala Green Business Index 2012

GBI 2012: Danone Romania, cel mai verde producator

DHL Romania, prima pozitie in Top 3 GBI 2012

GBI 2012: URBB, castigatoarea categoriilor Dezvoltare sustenabila si Managementul deseurilor

GBI 2012: GSP, de trei ori campion

GBI 2012: DHL Romania, premiul I la Dezvoltare sustenabila si Utilizarea resurselor

GBI 2012: Siemens Romania si RBS Romania, campioni la "cladiri verzi"

spot_img

Ultimele știri