Urşii koala răniţi în timpul incendiilor australiene au fost eliberaţi în sălbăticie

in Biodiversitate 11 April 2020 84 Views

Urşii koala răniţi în timpul incendiilor australiene se întorc “acasă”, după ce au fost vindecaţi şi eliberaţi înapoi sălbăticie.

Sursă Foto: Greater Port Macquarie

Îngrijitorii de la Spitalul Koala din Port Macquarie, Australia, au eliberat cu succes cel puțin 49 de koala înapoi în sălbăticie, unii dintre ei chiar au fost returnați în copacii lor originali, după luni întregi de „tratamente și reabilitări neobosite”.

„Acesta a fost un moment incredibil de emoționant pentru veterinari, voluntari și koala”, a scris spitalul pagina sa de Facebook. „Habitatul lor se reface frumos datorită ploii recente și există o mulțime de mâncare și apă. Ce călătorie! O, ce povești le vor spune prietenilor lor îmblăniți! ”

Un videoclip arată călătoria lui Anwen, prima femeie koala care a fost internată în timpul focurilor de vegetaţie din octombrie 2019. A fost nevoie de cinci luni pentru a se reface de la arsuri și infecția cu Chlamydia, potrivit spitalului. A fost eliberată „cu bucurie” înapoi în habitatul său original din rezervația naturală Lake Innes.

Anwen release

Earlier in the week Anwen, the first female koala to be admitted during the bushfires of October 2019, was joyfully released back into her original habitat in the Lake Innes Nature Reserve. We just love this video, giving us a glimpse into a day in the life of the amazing staff and volunteers (and their furry charges!) at Koala Hospital Port Macquarie – thank you! Aaaawwww – go well little Anwen! #lovekoalas #savethekoalas #iloveportmacquarie #fightingspirit #firerecovery #home #regrowth #mytree #thankyou

Geplaatst door Greater Port Macquarie op Donderdag 2 april 2020

Incendiile care s-au răspândit rapid pe o mare parte a continentului în sezonul 2019-2020 au distrus peste o cincime din pădurile ţării, ucigând aproximativ 1 miliard de animale. Flăcările au fost atât de intense încât cercetătorii de la bordul Stației Spațiale Internaționale le-au putut vedea din spațiu în timp ce fumul făcea un „circuit complet” în jurul planetei.

„Singura modalitate de a descrie aceste focuri de tufiș este iadul pe Pământ. Armaghedon. A fost oribil, terifiant și atât de sfâșietor. Din octombrie 2019 până în ianuarie 2020, s-a simțit ca întreaga țară a luat foc, la fiecare ştire a presei ”, scrie organizația în publicația sa trimestrială Gum Tips.

În New South Wales, mai mult de 30% din habitatul urşilor koala a dispărut în focurile de tufișuri și, ca urmare, au murit aproximativ 2.000 de koala. Koala obține cea mai mare parte a nevoia lor zilnică de apă consumând frunze de eucalipt. Însă, 2019 a fost considerat cel mai secetos an din istoria Australiei, iar pe măsură ce seceta a șters arborii dătători de viață, urşii koala au fost forțaţi să coboare din copaci pe pământ în căutarea apei, supunându-se astfel unui risc mai mare de a fi arşi.

Sursă Foto: Greater Port Macquarie

Urşii koala salvaţi au intrat într-un program strict de tratament. În primele 24 de ore în spital, marsupialelor li s-au administrat doar lichide, precum și nutriția necesară și medicamente pentru ameliorarea durerii. Odată hidratate, animalele au fost plasate sub un anestezic general și arsurile au fost tratate și bandajate. Majoritatea rănilor nu au fost cauzate de flăcări directe, ci au fost rezultatul arsurilor radiante cauzate de căldură, ca atunci când deschideți o ușă a cuptorului.

Sursă Foto: Greater Port Macquarie

Comentarii

comentarii