Ursula von der Leyen: Green Deal va fi motorul pentru a reconstrui economiile dup─â pandemie

in Business, Schimb─âri Climatice 9 May 2020 257 Views

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis la sfârșitul lunii aprilie că va pune Pactul Verde European în centrul planului de redresare al Uniunii Europei, potrivit Euractiv.

Într-un discurs, Ursula von der Leyen a spus că există unele beneficii pentru mediu ale încetinirii activităţii în ţările care se luptă cu pandemia virală.

“Deoarece acum inten╚Ťion─âm s─â ne ├«ntoarcem ├«ncet la munc─â ╚Öi s─â investim miliarde de euro pentru a relansa economia noastr─â, ar trebui s─â evit─âm c─âderea ├«napoi ├«n obiceiurile vechi, poluante ÔÇŁ, a spus von der Leyen ├«ntr-o declara╚Ťie video.

Aceasta a ad─âgat c─â:

“Poate c─â ducem dorul multor lucruri care ne sunt dragi, dar nu ne lipse┼čte poluarea aerului sau zgomotul din trafic. C├ónd deschidem ferestrele, putem respira aer mai proasp─ât. Vedem cum natura se regenereaz─â”, a afirmat ea ├«ntr-un video postat pe Twitter.

Totu┼či, ┼čefa executivului comunitar a atras aten┼úia s─â nu se revin─â la vechile obiceiuri atunci c├ónd criza se va ├«ncheia ┼či a subliniat importan┼úa respect─ârii Pactului Verde European.

“Prin folosirea Pactului Verde European ca busol─â, putem s─â transform─âm aceast─â criz─â a pandemiei ├«ntr-o oportunitate de a ne reconstrui economiile diferit ┼či de a le face mai rezistente, pentru a l─âsa de asemenea ├«n urm─â un loc mai bun pentru copiii no┼čtri”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Aceasta a mai spus c─â putem ├«ns─ân─âto┼či societatea ╚Öi a planeta investind ├«n energie regenerabil─â, conduc├ónd ma╚Öini curate, renov├ónd casele noastre ╚Öi eficientiz├óndu-le din punct de vedere energetic. “Prin cump─ârarea de alimente durabile, prin reutilizarea materialelor, mai degrab─â dec├ót arunc├óndu-le sau produc├ónd o╚Ťel cu con╚Ťinut redus de carbon”.

Rom├ónia a anun┼úat c─â se va al─âtura statelor europene care sus┼úin ca planurile de reconstruc┼úie dup─â criza provocat─â de noul coronavirus s─â fie concepute pe baza criteriilor de protejare a mediului ┼či climei din Green Deal.

Comisia European─â (CE) a prezentat, ├«n decembrie 2019, Pactul Ecologic European, cel mai ambi┼úios pachet de m─âsuri care ar trebui s─â le permit─â cet─â┼úenilor ┼či ├«ntreprinderilor din Europa s─â beneficieze de tranzi┼úia c─âtre o economie verde ┼či durabil─â. M─âsurile sunt ├«nso┼úite de o foaie de parcurs ini┼úial─â a principalelor politici ┼či variaz─â de la reducerea ambi┼úioas─â a emisiilor ┼či investi┼úiile ├«n cercetarea ┼či inovarea de v├órf p├ón─â la conservarea mediului natural al Europei.

Pactul Ecologic European acoper─â toate sectoarele economiei, ├«n special transporturile, energia, agricultura, cl─âdirile ┼či sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor ┼či produselor chimice.

 

Comentarii

comentarii