Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ursus, implicata in comunitatea academica clujeana

Ursus Breweries a anuntat cei 10 castigatori ai Premiilor de Excelenta Ursus 2012. In cadrul celei de-a treisprezecea editii, compania a acordat burse de excelenta pentru 10 studenti din patru importante universitati clujene, se arata intr-un comunicat al companiei.

Premiul de Excelenta Ursus are o valoare de 1.000 RON si este oferit anual studentilor clujeni cu merite academice deosebite. Selectia studentilor este facuta de catre universitati, atat pe baza activitatii academice, cat si pe baza unor criterii sociale.

”URSUS este o marca si o companie care intotdeauna a promovat excelenta. De aceea ii sustinem pe cei care fac performanta, ii incurajam sa fie in continuare un model pentru colegii lor si sa ii inspire pe cei din jur. Tinerii premiati sunt un exemplu de daruire academica si ne face placere sa le fim alaturi pentru ca avem nevoie de tineri valorosi, care sa faca cinste comunitatii locale si tarii”, a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Economisirea resurselor, printre prioriatile companiei

Pentru compania romaneasca producatoare de bere, Ursus, reducerea consumului de apa cu 25%, pe 1 hecolitru de bere, in perioada 2008-2015, reprezinta una dintre cele 10 prioritati de dezvoltare sustenabila, ce se regasesc in primul sau Raport de Dezvoltare Durabila 2010-2012.

“Reducerile de apa au fost posibile datorita optimizarilor aduse tehnologiilor instalate in programele de marire a capacitatii din sucursalele companiei noastre. Iar beneficiile micsorarii consumului de apa au condus la diminuarea costurilor specifice, cat si la minimizarea impactului asupra mediului, prin reducerea cantitatii de efluenti deversati in retelele de canalizare orasenesti, dupa o prealabila epurare prin statiile proprii de tratare ape uzate”, a declarat, pentru Green Report, Aurelian Bent, Packaging and Engineering Director, Ursus Breweries.

Peste 70.000 tone de deseuri, reciclate in 2011

Ursus Breweries colecteaza selectiv deseurile generate din activitatile desfasurate in locatiile sale. Odata colectate, aceste deseuri sunt transportate de reciclatori spre depozitele de reciclare. Iar pentru colectarea deseurilor provenite din ambalaje, de la produsele plasate pe piata, Ursus a incheiat un parteneriat cu Eco-Rom.
“In 2011, cantitatea totala de deseuri generata din activitatile Ursus a fost de 84.339 tone din care 74.786 tone au fost reciclate. Diferenta o reprezinta deseul menajer care a fost transportat prin operatorii de salubritate catre deponeele municipal. Lipsa deseurilor rezultate in urma procesului de fabricare a berii incepe sa fie o posibilitate reala. Avem ca obiectiv minimizarea cantitatii de deseuri produse economisind astfel bani, dar, mai ales, reducand impactul asupra mediului. In perioada 2010-2012, rata de reciclare a deseurilor si a produselor secundare a atins aproape 100%”, a explicat, pentru Green Report, Diana Klusch, director Corporate Affairs, Ursus Breweries.

Castigatoarea GBI 2012, la “Utilizarea resurselor”

Ursus Breweries a fost desemnata de curand castigatoare la sectiunea ”Utilizarea resurselor” pentru sectorul industrie/productie, in cadrul Green Business Index 2012, proiect ce masoara si premiaza responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania.
In clasamentul general, Ursus Breweries este pe locul trei intre companiile care au responsabile fata de mediu. Pe langa acest premiu, Ursus Breweries a obtinut recunoastere si in cadrul sectiunilor ”Managementul deseurilor”, ”Impactul asupra mediului” si ”Dezvoltare Sustenabila”.

”Multumim Green Business Index pentru recunoasterea acordata si speram ca astfel de competitii sa incurajeze cat mai multe companii in Romania sa se ralieze eforturilor de dezvoltare durabila. Actiunile noastre, de protejare a resurselor, ne ajuta sa avem grija de ce este in jur si sa prezervam mediul pentru viitor. Misiunea noastra merge dincolo de a da viata berii in Romania, printr-o bere de calitate si o cultura a consumului responsabil. Misiunea noastra este sa facem aceste lucruri gandindu-ne la viitor, avem responsabilitatea de a ne aduce contributia la o dezvoltare echilibrata si durabila a mediului in care ne desfasuram activitatea”, a mai spus Diana Klusch.

Mihaela Pavnutescu

Foto: stiridecluj.ro

spot_img

Ultimele știri