Primele utilaje electrice de curățare a străzilor, lansate în Londra

in Transport 4 July 2018 35 Views

Compania franceză Veolia va lansa primele utilaje electrice de curățare a străzilor într-un cartier din Londra.

Cele cinci noi utilaje achiziționate de Veolia au zero emisii și vor împiedica aproximativ 78 tone de dioxid de carbon să ajungă în atmosferă în fiecare an, echivalând cu eliminarea a 33 de autoturisme de pe străzi.

Vehiculele au fost deja testate în cartierul Lambeth. Performanța lor este la fel de ridicată ca cea a vehiculelor diesel, eliminând complet emisiile de CO2 și oferind beneficii în plus, cum ar fi costuri mai scăzute de întreținere, un nivel de zgomot mai scăzut și o reducere cu 70% a utilizării apei.

„Echipa Veolia de inovare în domeniul flotelor este implicată în mod activ în testarea noilor vehicule de curățat strada și de colectare a deșeurilor, iar vehiculele alese de noi pentru noua generație a utilajelor de spălat strada vor fi cele cu zero emisii. Este fantastic să vedem devotamentul Consiliului din Lambeth pentru îmbunătățirea calității aerului și ne bucurăm să putem aduce măturătoare stradale electrice în cartier.”, a declarat Pascal Hauret, director regional Veolia.

carturesti.ro

Autoritățile cartierului Lambeth au alocat 200.000 de lire sterline pentru construirea stațiilor de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice ale rezidenților și testează în prezent încărcarea cu ajutorul stâlpilor de felinare deja existenți.

Veolia a deschis prima fabrică de reciclare a panourilor solare în Franța

Pe parcursul anului 2018, mai multe companii britanice au început să facă tranziția către vehicule electrice. În luna ianuarie, compania Geesinknorba a dezvăluit primul vehicul electric de colectare a deșeurilor la Future Fleet Forum, în Londra.

Luna trecută, un nou serviciu de curierat cu zero emisii a fost lansat în Marea Britanie, folosind biciclete și triciclete electrice pentru a servi clienții din Cambridge, centrul Londrei, Waltham Forest, Brighton, Glasgow și Norwich.

Comentarii

comentarii