Primele utilaje electrice de cur─â╚Ťare a str─âzilor, lansate ├«n Londra

in Transport 4 July 20184 Views

Compania francez─â Veolia va lansa primele utilaje electrice de cur─â╚Ťare a str─âzilor ├«ntr-un cartier din Londra.

Cele cinci noi utilaje achizi╚Ťionate de Veolia au zero emisii ╚Öi vor ├«mpiedica aproximativ 78 tone de dioxid de carbon s─â ajung─â ├«n atmosfer─â ├«n fiecare an, echival├ónd cu eliminarea a 33 de autoturisme de pe str─âzi.

Vehiculele au fost deja testate ├«n cartierul Lambeth. Performan╚Ťa lor este la fel de ridicat─â ca cea a vehiculelor diesel, elimin├ónd complet emisiile de CO2 ╚Öi oferind beneficii ├«n plus, cum ar fi costuri mai sc─âzute de ├«ntre╚Ťinere, un nivel de zgomot mai sc─âzut ╚Öi o reducere cu 70% a utiliz─ârii apei.

ÔÇ×Echipa Veolia de inovare ├«n domeniul flotelor este implicat─â ├«n mod activ ├«n testarea noilor vehicule de cur─â╚Ťat strada ╚Öi de colectare a de╚Öeurilor, iar vehiculele alese de noi pentru noua genera╚Ťie a utilajelor de sp─âlat strada vor fi cele cu zero emisii. Este fantastic s─â vedem devotamentul Consiliului din Lambeth pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii aerului ╚Öi ne bucur─âm s─â putem aduce m─âtur─âtoare stradale electrice ├«n cartier.ÔÇŁ, a declarat┬áPascal Hauret, director regional Veolia.

carturesti.ro

Autorit─â╚Ťile cartierului Lambeth au alocat 200.000 de lire sterline pentru construirea sta╚Ťiilor de ├«nc─ârcare rapid─â pentru vehiculele electrice ale reziden╚Ťilor ╚Öi testeaz─â ├«n prezent ├«nc─ârcarea cu ajutorul st├ólpilor de felinare deja existen╚Ťi.

Veolia a deschis prima fabric─â de reciclare a panourilor solare ├«n Fran╚Ťa

Pe parcursul anului 2018, mai multe companii britanice au ├«nceput s─â fac─â tranzi╚Ťia c─âtre vehicule electrice. ├Än luna ianuarie, compania Geesinknorba a dezv─âluit primul vehicul electric de colectare a de╚Öeurilor la Future Fleet Forum, ├«n Londra.

Luna trecut─â, un nou serviciu de curierat cu zero emisii a fost lansat ├«n Marea Britanie, folosind biciclete ╚Öi triciclete electrice pentru a servi clien╚Ťii din Cambridge, centrul Londrei, Waltham Forest, Brighton, Glasgow ╚Öi Norwich.

Comentarii

comentarii