Utilizatorii Uber din Londra vor plăti o taxă pentru aer curat pentru a finanţa achiziţia de maşini verzi

in Transport 31 October 2018 65 Views

Începând de anul viitor utlizatorii Uber din Londra vor plăti o taxă “pentru aer curat” în valoarea de 15 pence pe mil la fiecare cursă. Taxa va adăuga aproximativ 45 de pence la costul final al unei călătorii, care, de obicei, este în jur de trei mile. Tariful este în prezent de 1,25 de lire pe milă.

Dara Khosrowshahi, şeful companiei a declarat, pentru publiaţia Evening Standard, că Uber intenţionează să strângă prin această taxă suma de 200 milioane de lire sterline, care va fi folosită pentru a ajuta șoferii să achiziţioneze maşini hibrid sau electrice.

Valoarea sumei pe care şoferii o vor primi pentru ca sprijin pentru achiziţia unui vehicul electric va depinde de numărul de kilometri pe care l-au efectuat în aplicație. Un conducător auto care utilizează aplicația pentru o medie de 40 de ore pe săptămână va primi aproximativ 3.000 de lire sterline de sprijin în doi ani și 4.500 lire sterline în trei ani.

Banca Transilvania și 5 to go vor acoperi parțial costul de leasing al mașinilor electrice UberGREEN

Khosrowshahi a mai spus că speră ca 20.000 de șoferi Uber vor trece la maşini eco până la sfârșitul anului 2021, şi că până în 2025 toţi şoferii vor fi avea vehicule “verzi”.

Uber colaborează, de asemenea, cu furnizori de staţii de încărcare la domiciliu, dar și cu producători de puncte de încărcare pe stradă, pentru a facilita încărcarea vehiculelor de către șoferi. Totodată, Uber lansează, de asemenea, o schemă prin care doreşte să eliminara a 1.000 de autoturisme disele, cele mai poluante, de pe străzile din Londra.

“Primarul Londrei a stabilit o viziune îndrăzneață de a combate poluarea aerului din capitală și suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a-l sprijini”, a spus Khosrowshahi.

Primii 1.000 londonezi care vor renunţa un vehicul diesel care datează de dinaintea standardului Euro 4 privind emisiile de motor, vor primi un voucher de până la 1.500 de lire sterline care poate fi cheltuit pe curse Uber.

Un purtator de cuvant al primarului Londrei, Sadiq Khan, a declarat: “Este un pas pozitiv ca marile companii internaţionale, cum ar fi Uber, urmează dispoziţiile primarului Londrei în ceea ce priveşte calitatea aerului şi îşi dau seama cât de crucial est  aerul curat pentru viitorul oraşului nostru”.

Uber vrea ca 10.000 de clienți din București să folosească noul serviciu electric, în următoarele două luni

Comentarii

comentarii