Utilizatorii Uber din Londra vor pl─âti o tax─â pentru aer curat pentru a finan┼úa achizi┼úia de ma┼čini verzi

in Transport 31 October 2018 23 Views

├Äncep├ónd de anul viitor utlizatorii Uber din Londra vor pl─âti o tax─â “pentru aer curat” ├«n valoarea de 15 pence pe mil la fiecare curs─â.┬áTaxa va ad─âuga aproximativ 45 de pence la costul final al unei c─âl─âtorii, care, de obicei, este ├«n jur de trei mile. Tariful este ├«n prezent de 1,25 de lire pe mil─â.

Dara Khosrowshahi, ┼čeful companiei a declarat, pentru publia┼úia Evening Standard, c─â Uber inten┼úioneaz─â s─â str├óng─â prin aceast─â tax─â suma de 200 milioane de lire sterline, care va fi folosit─â pentru a ajuta ╚Öoferii s─â achizi┼úioneze ma┼čini hibrid sau electrice.

Valoarea sumei pe care ┼čoferii o vor primi pentru ca sprijin pentru achizi┼úia unui vehicul electric va depinde de num─ârul de kilometri pe care l-au efectuat ├«n aplica╚Ťie. Un conduc─âtor auto care utilizeaz─â aplica╚Ťia pentru o medie de 40 de ore pe s─âpt─âm├ón─â va primi aproximativ 3.000 de lire sterline de sprijin ├«n doi ani ╚Öi 4.500 lire sterline ├«n trei ani.

Banca Transilvania ╚Öi 5 to go vor acoperi par╚Ťial costul de leasing al ma╚Öinilor electrice UberGREEN

Khosrowshahi a mai spus c─â sper─â ca 20.000 de ╚Öoferi Uber vor trece la ma┼čini eco p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului 2021, ┼či c─â p├ón─â ├«n 2025 to┼úi ┼čoferii vor fi avea vehicule “verzi”.

Uber colaboreaz─â, de asemenea, cu furnizori de sta┼úii de ├«nc─ârcare la domiciliu, dar ╚Öi cu produc─âtori de puncte de ├«nc─ârcare pe strad─â, pentru a facilita ├«nc─ârcarea vehiculelor de c─âtre ╚Öoferi. Totodat─â, Uber lanseaz─â, de asemenea, o schem─â prin care dore┼čte s─â eliminara a 1.000 de autoturisme disele, cele mai poluante, de pe str─âzile din Londra.

“Primarul Londrei a stabilit o viziune ├«ndr─âznea╚Ť─â de a combate poluarea aerului din capital─â ╚Öi suntem hot─âr├ó╚Ťi s─â facem tot ce putem pentru a-l sprijini”, a spus Khosrowshahi.

Primii 1.000 londonezi care vor renunţa un vehicul diesel care datează de dinaintea standardului Euro 4 privind emisiile de motor, vor primi un voucher de până la 1.500 de lire sterline care poate fi cheltuit pe curse Uber.

Un purtator de cuvant al primarului Londrei, Sadiq Khan, a declarat: “Este un pas pozitiv ca marile companii interna┼úionale, cum ar fi Uber, urmeaz─â dispozi┼úiile primarului Londrei ├«n ceea ce prive┼čte calitatea aerului ┼či ├«┼či dau seama c├ót de crucial est┬á aerul curat pentru viitorul ora┼čului nostru”.

Uber vrea ca 10.000 de clien╚Ťi din Bucure╚Öti s─â foloseasc─â noul serviciu electric, ├«n urm─âtoarele dou─â luni

Comentarii

comentarii