Vânzările de mașini electrice s-au dublat în Europa, în ultimii trei ani

in Transport 17 September 2014 658 Views

masina electricaVânzările de vehicule electrice s-au dublat în fiecare an în Europa, începând din 2010 când s-au comercializat pentru prima dată, ajungând în 2013 la 50.000 de unități, arată un raport al Fundației Europene pentru Transport și Mediu (T&E), citat de Fundația Terra Mileniul III.

Cele 50.000 de mașini electrice comercializate în trei ani reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul vânzărilor de automobile în Uniunea Europeană (UE).

Primele trei cel mai bine vândute modele, în 2013, au fost nou-intratele pe piață Renault Zoe, Mitsubishi Outlander și Volvo V60 Plug-in. În schimb, vânzările modelelor mai populare în 2012 (Opel Ampera și Peugeot Citroen iOn/C-zero) au scăzut în mod semnificativ.

Vehiculele electrice pot juca un rol important în trecerea la o mobilitate durabilă, iar creșterea vânzărilor din acest domeniu este motivată de nevoia producătorilor de automobile de a inova pentru a satisface reglementările în materie de CO2 din Uniunea Europeană”, declară Greg Archer, reprezentant T&E.

Raportul arată că vânzările de mașini electrice din Europa reprezintă aproximativ un sfert dintre vânzările globale, cele din California fiind cele mai ridicate din lume, datorită unei cerințe obligatorii, ce prevede ca producătorii de automobile să furnizeze un volum mic de vehicule electrice pe piață.

Totodată, potrivit informațiilor cuprinse în raport, mașinile sunt responsabile pentru 15% din emisiile totale de CO2 din Europa și sunt cea mai mare sursă de emisii din sectorul transporturilor. Reglementările obligatorii ale UE cu privire la emisiile de carbon solicită producătorilor de automobile să limiteze emisiile pentru fiecare mașină la un maximum de 130 grame de CO2/km, până în 2015, și 95 g CO2/km până în 2021.

Comentarii

comentarii