Vanzarile mondiale de masini electrice au crescut cu 63%

in EcoLIFESTYLE 22 November 2017 42 Views

Vânzările mondiale de masini electrice au înregistrat o creștere record în semestrul acestui an, motivul principal fiind cererile crescute venite din China.

Vânzările mondiale de mașini electrice au crescut cu 63%

├Än perioada iulie-septembrie 2017, v├ónz─ârile de vehicule electrice ╚Öi hibride au dep─â╚Öit 287.000 de unit─â╚Ťi, cu 63% mai mult dec├ót ├«n perioada similar─â a anului trecut ╚Öi cu 23% mai mult dec├ót ├«n al doilea trimestru, potrivit unui raport al Bloomberg New Energy Finance.

Mai mult de jum─âtate din aceste v├ónz─âri au fost efectuate de China, ╚Ťar─â ├«n care pia╚Ťa de automobile electrice s-a dublat pe fondul eforturilor guvernului de a combate poluarea. Executivul ofer─â doritorilor subven╚Ťii substan╚Ťiale.

ÔÇ×Subven╚Ťiile na╚Ťionale pot face un automobil electric cu p├ón─â la 40% mai ieftin dec├ót un automobil normal cu combustie intern─âÔÇŁ, a declarat Aleksandra O’Donovan, analist la BNEF.

China are dou─â motive pentru care stimuleaz─â achizi╚Ťionarea vehiculelor electrice: ÔÇ×Unul dintre motive este nivelul de poluare din ora╚Öe ╚Öi al doilea este dorin╚Ťa Chinei de a crea campioni na╚Ťionali care s─â poat─â concura la nivel interna╚Ťional pe aceast─â pia╚Ť─âÔÇŁ, a mai spus aceasta.

Bloomberg New Energy Finance se a╚Öteapt─â ca v├ónz─ârile globale de automobile electrice s─â treac─â pentru prima dat─â pragul de un milion de unit─â╚Ťi. Pia╚Ťa de transport electrificat ├«ncepe s─â se extind─â pe m─âsur─â ce infrastructura de ├«nc─ârcare devine mai accesibil─â, iar constructorii lanseaz─â modele cu o autonomie mai mare.

├Än 2017 mul╚Ťi importan╚Ťi constructori auto ├«ncep├ónd de la Jaguar Land Rover ╚Öi p├ón─â la Volvo Cars au anun╚Ťat c─â ├«n urm─âtorii ani vor s─â introduc─â pe pia╚Ť─â versiuni electrice ale vehiculelor lor.

De asemenea, mai mult guverne au anun╚Ťat obiective pentru un transport mai curat, ├«n urma scandalului manipul─ârii emisiilor poluante ├«n care a fost implicat Volkswagen AG. La ├«nceputul anului 2016, compania a recunoscut ca ├«n perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule v├óndute la nivel mondial (dintre care 500.000 ├«n SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Fran╚Ťa ╚Öi Marea Britanie au anun╚Ťat c─â vor interzice v├ónzarea de automobile cu motoare pe combustie ├«ncep├ónd din 2040. Europa a fost a doua mare pia╚Ť─â mondial─â pentru vehicule electrice ├«n trimestrul al treilea, fiind responsabil─â pentru 24% din v├ónz─âri, urmat─â de America de Nord.

Comentarii

comentarii