Vedetele de la Glastonbury donează haine către Oxfam pentru a încuraja cumpărăturile din magazine second hand

in Business, EcoLIFESTYLE 9 July 2019 56 Views

O parte dintre vedetele care au cântat pe scena festivalului Glastonbury donează haine către organizaţia de caritate Oxfam pentru a încuraja fani să cumpere din magazine second hand.

Sheryl Crow, Lewis Capaldi şi Billie Eilish au donat haine, Kylie Minogue, a donat un parasolar pe care l-a avut la ea în timpul festivalului, dar nu l-a purtat pe scenă, iar Johnny Marr un tricou.

Temele din acest an ale festivalului au fost schimbările climatice și mediul. Pentru prima dată, vânzarea de sticle de plastic de unică folosință a fost interzisă la Glastonbury.

Oxfam a folosit festivalul pentru a-și lansa campania din septembrie, cerând oamenilor să se angajeze să nu cumpere haine noi timp de o lună.

Crow, Capaldi și Eilish au donat fiecare tricouri, în timp ce trupa The Lumineers a predat o pereche de bețe și Tame Impala a dat un impermeabil.

Frontman-ul formaţiei The Cure, Robert Smith, a donat un tricou din peroada albumului Disintegration, purtat în 1989 şi din nou la concertul din Sydney, la începutul acestui an.

Gabrielle Aplin a spus că a donat o “un jumpsuit fabulos auriu strălucitor”, pentru că dorea ca şi “altcineva să se simtă la fel de bine în el ca mine”.

Ea a adăugat: “Cred cu pasiune în sustenabilitate. Umplerea gropilor de gunoi cu haine în perfectă stare trebuie să se oprească.”

Hainele artiștilor vor fi disponibile pentru a le câștiga sau cumpăra din magazinul online al Oxfam până în septembrie.

Oxfam a spus: “În fiecare săptămână, 11 milioane de articole de îmbrăcăminte ajung la gunoi. Moda creşte presiunea asupra planetei și a oamenilor. Menținerea prețurilor scăzute înseamnă că muncitorii din întreaga lume păstrează tendinţa ca aceştia să fie plătiţi infim, fiind imposibil să iasă din sărăcie”.


Comentarii

comentarii