Vehiculele electrice Nissan, hub-uri mobile de energie în Marea Britanie

in Business, Energie, Transport 11 May 2016 866 Views

Produc─âtorul auto Nissan ╚Öi compania energetic─â Enel au confirmat planurile de a lansa un proiect important vehicle-to-grid (V2G) ├«n Marea Britanie. Proiectul presupune instalarea ╚Öi conectarea a o sut─â de unit─â╚Ťi V2G ├«n loca╚Ťiile agreate de c─âtre proprietarii priva╚Ťi ╚Öi ai flotelor Nissan LEAF ╚Öi furgonetei electrice e-NV200.┬áOferindu-le proprietarilor de vehicule electrice Nissan posibilitatea de a-╚Öi conecta vehiculele la sistemul V2G, ace╚Ötia vor avea flexibilitatea ╚Öi puterea de a vinde energia stocat─â ├«n bateria ma╚Öinii ├«napoi ├«n Re╚Ťeaua Na╚Ťional─â.

Nissan-Enel-V2G

Acest anun╚Ť vine dup─â semnarea acordului de parteneriat pentru V2G ├«ntre Nissan ╚Öi ┬áEnel de la Paris, ├«n decembrie 2015, ├«n timpul celei a 21-a Conferin╚Ť─â ONU privind schimb─ârile climatice (COP21). Ulterior, ├«n ianuarie 2016, a ├«nceput instalarea a 40 de unit─â╚Ťi V2G ├«n Danemarca.┬á

┬áGestionare inteligent─â a energiei este una dintre cele mai mari provoc─âri cu care orice na╚Ťiune se va confrunta ├«n viitor. De aceea, acest proiect este at├ót de critic ├«n evaluarea fezabilit─â╚Ťii utiliz─ârii surselor de energie variabile, mai flexibile. Noi vedem vehicule electrice Nissan drept hub-uri mobile de energie ale viitorului, un pionierat pentru o infrastructur─â energetic─â de sine st─ât─âtoare, care va ajuta la rezolvarea problemelor de capacitate din viitor”, a declarat┬áPaul Willcox, pre╚Öedinte al Nissan Europe.

├Än prezent, dac─â toate cele 18.000 de vehicule electrice Nissan din Marea Britanie ar fi conectate la re╚Ťeaua de energie, acestea ar genera o produc╚Ťie echivalent─â a unei centrale electrice de 180 MW. ├Än viitor, dac─â toate vehiculele de pe drumurile din Marea Britanie ar fi electrice, tehnologia vehicle-to-grid ar putea forma o central─â electric─â virtual─â de p├ón─â la 370 GW. Aceast─â capacitate de energie ar fi suficient─â pentru a alimenta Marea Britanie, Germania ╚Öi Fran╚Ťa.

Cum func╚Ťioneaz─â tehnologia V2G?

Tehnologia V2G permite vehiculelor electrice s─â fie complet integrate ├«n re╚Ťeaua de energie electric─â ╚Öi va contribui la ├«mbun─ât─â╚Ťirea capacit─â╚Ťii re╚Ťelei de a gestiona energia din surse regenerabile, f─âc├ónd sursele regenerabile de energie ╚Öi mai larg integrate, cu pre╚Ťuri accesibile.

Infrastructura de ├«nc─ârcare V2G dezvoltat─â de Enel ofer─â proprietarilor de vehicule electrice ╚Öi agen╚Ťilor economici priva╚Ťi cu flote mari de ma╚Öini electrice posibilitatea de a crea hub-uri mobile de energie, prin integrarea vehiculelor lor ├«n re╚Ťea.

Sistemul func╚Ťioneaz─â permi╚Ť├ónd proprietarilor de vehicule electrice Nissan s─â se conecteze la re╚Ťea pentru a ├«nc─ârca ma╚Öina c├ónd cerere e mic─â, ├«n perioade de tarifare ieftin─â, cu op╚Ťiunea de a utiliza apoi energia electric─â stocat─â ├«n bateria vehiculului acas─â ╚Öi la locul de munc─â, atunci c├ónd costurile sunt mai mari, sau chiar de a trimite energia ├«napoi ├«n re╚Ťea, ceea ce ar putea genera venituri suplimentare pentru proprietarul vehiculului electric.

Comentarii

comentarii