VIDEO Alice Nichita, Coca-Cola HBC: “Ne dorim ca sistemul depozit să fie implementat la scară națională”

in Business, EcoLIFESTYLE, Legislatie, Poluare, Recomandate 7 October 2020 200 Views

Sistemul garanție-depozit reprezintă o șansă pentru industrie și pentru România să îndeplinească țintele de reciclare car vor veni începând cu 2025, a declarat Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România, în cadrul conferinței “Provocări și soluții în sistemul garanție-depozit”.

Știm cu toții care sunt țintele începând cu 2025, și mai apoi țintele și mai ambițioase din Directiva plasticului de unică folosință 2025 -2029, pe PET mai ales. Ca și industrie ne-am mobilizat încă din urmă cu aproximativ un an și jumătate și, așa cum am mai afirmat, industriile, cel puțin din băuturi răcoritoare, împreună cu industria berii, am format această alianță a producătorilor de băuturi interesați în implementarea sistemului depozit în România”, a spus Alice Nichita.

Aceasta a precizat că, în documentarea pentru implementarea sistemului în România, s-a pus foarte mult accentul pe a înțelege toate exemplele de bună practică din alte state membre care deja au trecut prin acest proces de implementare a sistemului.

Foarte important a fost pentru noi să înțelegem și particularitățile României: un stat mare, cu particularități geografice și socio-demografice, de care trebuie să ținem cont și care vor da o notă personală acestui sistem în România. Pentru că obiectivul este să ajungem cât mai ușor la consumator, să fie totul cât mai clar și cât mai facil, pentru că știm cu toții că lipsa infrastructurii pentru colectarea separată a fost una din problemele cele mai resimțite de cetățeni în ultimii ani, ne dorim ca acest sistem să fie implementat la scară națională”, a explicat Alice Nichita.

Citește și:

VIDEO Cum identificăm ambalajele care vor intra în sistemul garanție-depozit

Comentarii

comentarii