VIDEO Bateria reîncărcabilă care poate revoluționa industria automobilelor electrice

in Energie, Transport, Video News, Videonews 12 January 2018 116 Views

O echipă de la Universitatea Northwestern a creat o baterie litiu-oxid de fier, care poate alimenta mașinile electrice sau telefoanele inteligente mai mult timp decât bateriile tradiționale. 

Bateria reîncărcabilă care poate revoluționa industria automobilelor electrice

Christopher Wolverton și echipa sa de cercetători de la Universitatea Northwestern, în colaborare cu o echipă de cercetători din Argonne National Laboratory, au creat o nouă baterie de litiu-ion care în mot normal nu ar trebui să funcționeze. În primul rând aceasta folosește fierul, un element care nu a dat rezultate când a fost folosit în alte baterii.

Echipele de cercetători au reușit să găsească echilibrul perfect al ionilor de litiu, fier și oxigen care permit fierului și oxigenului să reacționeze în așa fel încât bateria să râmână stabilă.

Problema a fost că, de cele mai multe ori, dacă încercam să folosim oxigenul în reacție, compusul devenea instabil. Oxigenul era eliberat din baterie, făcând reacția ireversibilă”, a explicat Zhenpeng Yao, unul dintre membrii echipei conduse de Wolverton, citat de Futurism.com.

Bateria nou creată nu doar că funcționează, ci este reîncărcabilă și mai ieftină decât bateriile tradiționale cu oxid de litiu și cobalt, deoarece fierul este unul dintre cele mai ieftine elemente de pe planetă și mai ieftin decât cobaltul și are o capacitate energetică mult mai mare.

Potrivit lui Wolverton, cu noua baterie telefoanele ar putea funcționa de opt ori mai mult, la fel și un vehicul electric. Bateriile mai ieftine ar putea contribui, de asemenea, la scăderea prețului vehiculelor electrice (EV).

Dacă automobilele electrice pot concura sau depăși autoturismele cu motor pe benzină, din punct de vedere al gamei și costului, acest lucru va schimba lumea”, a spus Wolverton.

El și echipa sa intenționează să testeze și alți compuși și materiale pentru a vedea dacă metodele lor vor continua să funcționeze. Dacă acest lucru se va întâmpla, am putea avea o gamă și mai mare de baterii mai ieftine și mai eficiente.

Comentarii

comentarii