VIDEO Cât de greu e să fotografiezi 12.000 de specii de animale

in Poluare, Video News, Videonews 5 January 2016 254 Views

National Geographic, alături de fotograful american Joel Sartore, și-au asumat misiunea de a fotografia 12.000 de specii de animale, înainte ca acestea să dispară definitiv. Complexitatea proiectului nu este dată doar de numărul impresionat de subiecți, ci și de dificultatea sarcinii de a realiza fotografiile în studio. Iată cât de multă muncă stă în spatele unui cadru perfect.

Specii animale

Experții estimează că jumătate dintre speciile de animale de pe planetă vor fi amenințate cu extincția până în 2100. Este motivul pentru care

încearcă de câțiva ani, împreună cu fotograful american  Joel Sartore, să fotografieze în studio 12.000 de specii de animale, înainte ca ele să dispară definitiv.

Prin acest proiect, intitulat Photo Ark, inițiatorii speră să atragă atenția asupra pericolelor la care sunt expuse aceste viețuitoare, să îi sensibilizeze și să îi determine pe oameni să acționeze, pentru a preveni scenariul dezastruos.

Până acum, Sartore a reușit să fotografieze 5.000 de specii din diverse grădini zoologice ale lumii.

Complexitatea proiectului nu este dată însă doar de numărul foarte mare de specii, ci și de provocarea de a surprinde animale sălbatice în captivitate. Materialul video următor redă perfect dificultatea sarcinii:

Comentarii

comentarii