VIDEO Ce ai vedea dacă ai călători 300 de kilometri prin Parcul Național Yosemite din California

in Video News 264 Views

Parcul Național Yosemite, din California, e o adevărată comoară. Frumusețea lui ar merita explorată în persoană, dar, dacă nu poți face asta, probabil următorul cel mai bun lucru e să te uiți la aceste două filme timelapse realizate de fotografii americani Colin Delehanty și Sheldon Neill. 

7003937850_d77b1f0680_z

Pentru primul video, cei doi fotografi au urcat pe vârful Half Dome și au tras cadre în timpul nopții. „Petrecerea acelei nopți pe Half Dome a fost ca și cum ne-am fi aflat pe o altă planetă, o suprafață netedă de granit sub picioarele noastre și spațiu nesfârșit învârtindu-se deasupra capetelor noastre. Răsăritul dimineții a fost primul răsărit cu adevărat grozav pe care l-am văzut vreodată”, povestesc cei doi fotografi.

Cel de-al doilea video e și mai impresionant, din multe puncte de vedere. Fotografii s-au dus adânc în interiorul parcului, ca să prindă zone pe care numai cei mai dedicați excursioniști le pot descoperi. În total, aceștia au urcat mai mult de 300 de kilometri cu rucsaci grei de 30 de kilograme, plini cu echipamente foto-video. Ei au filmat acest proiect pe parcursul a zece luni de zile.

Sursă: Treehugger.com

Sursă foto: Flickr.com

Sursă video: Vimeo.com / Project Yosemite

Mai citește și:

VIDEO Un tur aerian al celei mai mari peșteri din lume

VIDEO Să ne amintim ce vrem să salvăm

VIDEO Măreția cameleonului voalat

Comentarii

comentarii