VIDEO Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci organic

in EcoLIFESTYLE, Recomandate 7 May 2015 508 Views

Când vorbim despre alimentele ecologice actuale, cei mai mulți dintre noi sunt de acord că acestea sunt mult mai bune pentru sănătatea noastră decât legumele stropite cu pesticide. Dar factori cum ar fi prețul mai redus sau faptul că sunt mai ușor de procurat fac produsele non-organice mult mai tentante.

legume organice

Lanțul alimentar suedez cu produse organice Coop a început încă de prin 1980 un efort de a informa consumatorii cu privire la beneficiile alimentelor organice și de a ajuta fermierii să se orienteze către agricultura ecologică pentru a face alimente sănătoase mai accesibile. Însă oricâte studii științifice și date statistice au fost prezentate, nimic nu a putut convinge lumea despre beneficiile unei alimentații organice decât un exemplu personal.

Forsman & Bodenfors, una dintre cele mai cunoscute agenții de publicitate din Suedia, a decis să înscrie o familie obișnuită suedeză într-un experiment. Experimentul a ținut trei săptămâni, iar în această perioadă cei cinci membri ai familiei Palmbergs au făcut trecerea către o alimentație organică. În prima săptămână, membrii familiei Plambergs au consumat numai alimente non-organice și au dat probe de urină zilnic. Acestea au fost analizate de un institut independent, Institutul Suedez de Cercetare a Mediului. Rezultatele analizelor au arătat că în organismul celor cinci persoane s-au găsit opt tipuri de pesticide dintr-o listă de 12.

În următoarele două săptămâni familia suedeză a consumat doar alimente organice. După câteva zile analizele au fost reluate, iar pesticidele dispăruseră din organismul membrilor acesteia. Cu siguranță că sunt posibile dezbateri despre nivelul la care pesticidele prezente în organism devin periculoase pentru sănătatea oamenilor, însă modul în care suedezii au reușit să atragă atenția și să demonstreze beneficiile alimentației organice a fost o stratagemă reușită.

Citește și:

Studiu: Agricultura bio, mai productivă decât se credea

Legumele și fructele bio românești lipsesc din magazine

Comentarii

comentarii