VIDEO CGR Circular 3: Câte tone de deșeuri va consuma viitorul incinerator al Capitalei

in Poluare, Video News, Videonews 11 May 2017 80 Views

Bucure╚Ötiul trebuie s─â aib─â ├«n func╚Ťionare, p├ón─â la finele anului 2022, un incinerator de de╚Öeuri,┬áconform termenelor prev─âzute ├«n Programul Opera╚Ťional Infrastructura Mare.┬áPrim─âria Capitalei a╚Öteapt─â din partea Guvernului semnalul pentru demararea procedurilor pentru lucr─ârile la sta╚Ťia de tratare termic─â a de╚Öeurilor, conform declara╚Ťiilor f─âcute de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ├«n cadrul conferin╚Ťei Circular 3.0, realizat─â de Asocia╚Ťia Green Revolution ├«n partenerat cu Ministerul Mediului.

Fire, VIDEO CGR Circular 3

Au fost mai multe analize si studii realizate de speciali╚Öti ╚Öi reprezentan╚Ťi ai mediului academic ╚Öi univeristar care au mers c─âtre acast─â solu╚Ťie. Ea a fost preg─âtit─â din anii anteriori, dar, din nefericire, nu s-au f─âcut ╚Öi pa╚Öii concre╚Ťi ├«nainte.┬áA╚Ötept─âm un semnal de la Guvern, care am ├«n╚Ťeles c─â acum realizeaz─â ultimele analize, ╚Öi suntem preg─â╚Ťi╚Ťi cu ceea ce este necesarÔÇŁ, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit declara╚Ťiilor primarului general, sta╚Ťia de tratare termic─â va avea┬áo capacitate de p├ón─â la 350.000 de tone de gunoi pe an, iar tipul de lucru va fi de 8.000 de ore pe an.

Valoarea proiectului se ridic─â la 250 de milioane de euro.

Suntem acum ├«ntr-o coresponden╚Ť─â permanent─â cu Ministerul Mediului ╚Öi Ministerul Fondurilor Europene pentru implementarea acestui proiect pentru care Romania are deja rezervat─â aceasta sum─â la capitolul MediuÔÇŁ, a explicat primarul general.

Comentarii

comentarii