VIDEO Chinezii au construit un vas electric care transport─â c─ârbune pentru termocentrale

in Poluare, Transport, Video News, Videonews 8 December 2017 46 Views

China a lansat prima nav─â electric─â de marf─â. Potrivit China Daily, nava de 70 de metri lungime este echipat─â cu o baterie de litiu-ion de 2.400 kWh care stocheaz─â suficient─â energie electric─â pentru a transporta 2.200 de tone de marf─â la o distan╚Ť─â de 80 de kilometri┬á ├«ntr-o singur─â ├«nc─ârcare, la o vitez─â maxim─â de aproximativ 12 km/h. Timpul de re├«nc─ârcare a bateriei este dat ├«n 2 ore, ceea ce reprezint─â aproximativ timpul necesar pentru desc─ârcarea navei la destina╚Ťie.

Nava a fost construit─â la Guangzhou Shipyard International din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, care este situat─â pe r├óul Pearl la nord de Hong Kong. ╚śantierul naval este o filial─â de╚Ťinut─â ├«n totalitate de CSSC Offshore & Marine Engineering Company. CSSC reprezint─â firma China State Shipbuilding Corporation.

├Än principal, vasul are dou─â beneficii primare. ├Än primul r├ónd, nu produce emisii de carbon ├«n timp ce se deplaseaz─â. Navele de marf─â se num─âr─â printre cei mai mari poluatori din ├«ntregul sector de transport. ├Än al doilea r├ónd, se reduc costurile de transport pentru m─ârfurile ├«n vrac deoarece pre╚Ťul energiei electrice este mai mic dec├ót pre╚Ťul motorinei.

Vestea proast─â este aceea c─â nava va fi folosit─â ├«n principal pentru a transporta c─ârbune ├«n sta╚Ťiile de generare de-a lungul r├óului Pearl.

Potrivit declara╚Ťiilor f─âcute de┬ádirectorul general al Hangzhou Modern Ship Design & Research Co, compania care a proiectat nava electric─â, tehnologia va fi ├«n cur├ónd disponibil─â ╚Öi pentru vasele de pasageri sau de alt tip.

Comentarii

comentarii