VIDEO David Attenborough cere liderilor globali de la Davos să protejeze lumea naturală

in Schimbări Climatice, Video News 23 January 2019 108 Views

Sir David Attenborough a avertizat că umanitatea are puterea de a extermina întregi ecosisteme fără să observe și a cerut liderilor globali să trateze lumea naturală cu respect, în timpul unui interviu cu Prințul William la Davos.

Prințul William a cerut și el socoteală liderilor globali în timpul Forumului Economic Mondial din Elveția, întrebându-l pe Attenborough de ce le-a luat conducătorilor atât timp pentru a aborda problema schimbărilor climatice.

Conform lui Attenborough, conexiunea între lumea naturală și societățile urbane a fost din ce în ce mai slabă începând cu revoluția industrială, însemnând că oamenii nu realizează efectul acțiunilor lor asupra ecosistemului global. Conform ecologistului în vârstă de 92 de ani, urgența crizei ecologice actuale este greu de exagerat.

„Suntem atât de mulți, atât de puternici, atât de omniprezenți, iar mecanismele pe care le avem pentru distrugere sunt atât de răspândite și înfricoșătoare, încât putem extermina ecosisteme întregi fără să ne dăm seama. Trebuie să fim acum foarte conștienți de pericolele pe care le aducem, și știm deja cu siguranță că problema plasticelor din mări aduce daune îngrozitoare vieții marine, la o amploare pe care nu o cunoaștem încă.”

Attenborough a subliniat că lumea naturală nu este doar o sursă de frumusețe, interes și minune, ci este un ecosistem coerent de care umanitatea depinde pentru fiecare respirație și fiecare îmbucătură de hrană. O planetă sănătoasă este o parte esențială a vieții umane.

„Dacă nu recunoaștem felurile de conexiuni pe care le-am descris, atunci toată planeta este în pericol și distrugem viața naturală și o dată cu ea și pe noi înșine.”

William l-a încurajat pe Attenborough să transmită un mesaj principal pentru politicienii și liderii de afaceri adunați la Davos.

„Aveți grijă de lumea naturală. Nu aveți doar grijă, dar tratați-o cu un grad de respect și reverență. Lucrul de care îmi pasă cu adevărat în viețile noastre de zi cu zi este să nu irosim bogățiile lumii naturale de care depindem. Și nu este vorba doar de energie, care bineînțeles este foarte importantă, dar ține și de tratarea lumii naturale cu respect. Să nu arunci hrană, să nu arunci energie – ai grijă de lumea naturală din care ești o parte esențială.”

Într-un discurs către liderii globali adunați la Davos, Attenborough i-a încurajat să treacă peste vină și rușine și să se concentreze pe metodele practice în care schimbările climatice pot fi limitate înainte să ajungă catastrofale, avertizând că „Grădina Edenului nu mai există.”

Comentarii

comentarii