VIDEO DiCaprio nu se dezminte nici la gala premiilor Oscar: “Să nu considerăm că Pământul ni se cuvine în mod necondiționat”

in EcoLIFESTYLE, Video News, Videonews 29 February 2016 1,662 Views

Deși ne-am putea gândi că după o așteptare de 22 de ani pentru un Oscar, Leonardo DiCaprio ar fi plâns și-ar fi mulțumit părinților săi, cum atât de mulți câștigători o fac, actorul a rămas concentrat asupra convingerile sale politice. Discursul său a fost construit cu atenție în jurul problemelor cauzate de schimbările climatice și, în mod surprinzător, nu a fost tăiat din scurt de muzica organizatorilor, care semnalează vorbitorilor că este timpul să părăsească scena.

Leonardo Dicaprio

“Filmul “The Revenant”a fost despre relația omului cu lumea naturală. O lume pe care am simțit-o împreună, în 2015, drept cel mai cald an înregistrat vreodată. Echipa de filmare a fost nevoită să se mute cât mai aproape de punctul sudic al acestei planete pentru a găsi zăpadă. Schimbările climatice sunt reale, se întâmplă chiar acum. Este cea mai mare amenințare cu care se confruntă toate speciile existente. Trebuie să lucrăm împreună pentru a stopa acest lucru. Trebuie să sprijinim liderii din întreaga lume care nu vorbesc pentru marii poluatori, dar care vorbesc pentru întreaga omenire, pentru populațiile indigene, pentru miliarde și miliarde de oameni defavorizați care sunt cei mai afectați de acestea. Pentru copiii copiilor noștri, și pentru acei oameni ale căror voci au fost înecate de politica lăcomiei (…)  Să nu considerăm că Pământul ni se cuvine în mod necondiționat. Eu nu consider că această seară mi se cuvine în mod necondiționat”, a declarat Leonardo Dicaprio.

Comentarii

comentarii