VIDEO Omul care a oprit deșertificarea

in EcoLIFESTYLE 4 April 2016 640 Views

Yacouba Sawadogo este un fermier african inovator care, în ultimii 30 de ani, a treaversat deșerturile din regiunea subsahariană pentru reîmpădurirea acestora folosind tehnici antice. Singurele lui unelte sunt o lopată și convingerea fermă că totul poate fi schimbat în bine. Rezultatele sale uimitoare vorbesc de la sine.

desert

├Än urm─â cu mai bine de 30 de ani, o secet─â teribil─â a afectat regiunea Sahel din Africa, distrug├ónd tot ceea ce era verde ╚Öi plin de verdea╚Ť─â, reduc├ónd precipita╚Ťii cu 80% ╚Öi transform├ónd zone uria╚Öed e teren ├«n de╚Öert. Pentru a supravie╚Ťui, majoritatea popula╚Ťiei locale a trebuit s─â plece. Dar, Yacouba a r─âmas.

plante

Munca sa incredibil─â a avut succes, iar calitatea solului a crescut. Pe l├óng─â panta╚Ťiile de mai ╚Öi sorg, acesta a reu╚Öit s─â planteze ╚Öi copaci a c─âror umbr─â p─âstreaz─â umezeala ├«n sol.

satelit impadurire

Yacouba Istoria a devenit cunoscut ├«n ├«ntreaga lume, iar ├«n 2010 a jucat ├«ntr-un documentar numit “Omul care a oprit de╚Öertul”. Toate procedurile dezvolate de aceta sunt folosite ├«n efacerea ┬áp─âdurilor locale, iar fermierii sunt instrui╚Ťi ├«n tehnica Yacouba. Astfel, fermierii locali au ├«nv─â╚Ťat s─â men╚Ťin─â securitatea aprovizion─ârii lor alimentare ╚Öi se adapteaz─â la schimb─ârile climatice.

Comentarii

comentarii