VIDEO Plastic Free Lifestyle, think tank pentru o via╚Ť─â f─âr─â plastic

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July, Poluare, Seriale 11 August 2017 330 Views

Care sunt cele mai bune variante pentru a evita generarea de deșeuri din plastic? De unde te informezi și cum comunici mai departe? De unde trebuie să vină schimbarea? Acesta sunt doar câteva întrebări care și-au aflat răspunsul în cadrul evenimentului Plastic Free Lifestyle, organizat recent de Green Report și Green Revolution, la Roaba de cultură din Herăstrău.

Ideea de a organiza un eveniment pe tema reducerii consumului de plastic a venit ├«n urma experien╚Ťei din campania Plastic Free July. V─â amintim c─â redactorii Green Report s-au al─âturat acum o lun─â campaniei interna╚Ťionale la care ├«n 2015 au participat peste un milion de oameni din 130 de ╚Ť─âri. Pe toat─â durat─â lunii iulie, au ├«ncercat s─â renun╚Ťe pe c├ót de mult posibil la plasticul de unic─â folosin╚Ť─â. S-au filmat ╚Öi au scris despre ├«ntregul demers ├«ntr-un┬áserial┬ádedicat, pentru a-i inspira ╚Öi pe al╚Ťii.

FOTO Plastic Free Lifestyle, comunitatea consumatorilor care vor s─â tr─âiasc─â f─âr─â plastic

╚śi au ╚Öi reu╚Öit s─â o fac─â. La invita╚Ťia Green Report,┬ás-au al─âturat ├«n campania Plastic Free July┬ánumeroase persoane publice sau activi╚Öti de mediu. Cu to╚Ťii, au ├«ncercat sub o forma sau alta s─â spun─â ÔÇ×nuÔÇŁ plasticului de unic─â folosin╚Ť─â. O parte dintre ace╚Ötia au povestit despre experien╚Ť─â ├«n cadrul dezbaterii din timpul evenimentului.

Dezbaterea, momentul culminant la Plastic Free Lifestyle

Cel mai important moment din timpul evenimentului Plastic Free Lifestyle a fost dezbaterea organizat─â cu o parte dintre sus╚Ťin─âtorii campaniei. Pe scen─â, s-au aflat:

Ace╚Ötia au discutat despre solu╚Ťiile identificate ├«n campanie, despre momentele dificile ╚Öi despre cum putem ac╚Ťiona ├«n continuare.┬áAndreea Raicu┬áa atras aten╚Ťia asupra impactului pe care ├«l au ambalajele de plastic asupra s─ân─ât─â╚Ťii. La cealalt─â extrem─â,┬áAndrei Co╚Öuleanu┬áa povestit despre ce impact a avut asupra propriului corp renun╚Ťarea la alimentele ambalate ├«n plastic, dar ╚Öi despre alternativele identificate.┬áDan S├ónpetreanu┬áa vorbit despre parteneriatele cu ╚Ť─âranii, prin care reu╚Öe╚Öte s─â procure alimente produse local, neambalate.┬áIoana┬áT─ânase┬áa venit cu solu╚Ťia pentru cei care nu sunt dispu╚Öi s─â fac─â efortul de a lua alimentele direct de la produc─âtori. Ea a propus cump─ârarea lor din pie╚Ťe, ├«n s─âcule╚Ťii pe care ├«i comercializeaz─â ├«n cadrul proiectului s─âu. De solu╚Ťii similare cu cele propuse de Ioana au beneficiat ╚Öi redactorii Green Report ├«n timpul campaniei, iar despre acestea a vorbit┬áCosmin Zaharia.┬áDiana C─âlin┬áa ├«mp─ârt─â╚Öit din experien╚Ťa personal─â ╚Öi a povestit despre c├ót este de greu s─â organizezi evenimente zero waste. A completat-o Ioana, care a oferit consultan╚Ť─â ├«n acest sens organizatorilor unui┬áfestival, dar ╚Öi Andrei, care va face acela╚Öi lucru anul viitor. Despre importan╚Ťa educa╚Ťiei ├«n tot acest demers a vorbit┬áSimona Maria Pop, care a organizat campania┬áIulie f─âr─â plastic.

Comentarii

comentarii