VIDEO Propunerile de reducere obligatorie a gazelor cu efect de seră conform acordului de la Paris, adoptate de PE

in Legislatie, Poluare, Video News, Videonews 14 June 201791 Views

Deputații au adoptat miercuri propuneri de reducere obligatorie a gazelor cu efect de seră conform acordului de la Paris, votul având loc după dezbaterea privind anunțul de retragere a SUA.

Propunerile de reducere obligatorie a gazelor cu efect de seră conform acordului de la Paris, adoptate de PE

Aceste reduceri vor ajuta la atingerea țintei generale a UE pentru 2030 în toate domeniile, 40% mai puțin față de nivelul din 1990. UE s-a angajat la aceste reduceri în cadrul acordului de la Paris.

Legislația face posibil ca țintele UE să fie separate în ținte naționale obligatorii pentru sectoarele care nu sunt acoperite de piața de carbon din UE – cum ar fi agricultura, transportul, construcțiile și deșeurile, care împreună reprezintă aproximativ 60% din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.

Fiecare stat membru va trebui să urmeze un parcurs de reducere a emisiilor, calculat începând cu 2018, nu cu 2020 așa cum propusese Comisia, pentru a evita o creștere a emisiilor în primii ani sau o amânare a reducerilor lor.

Pentru a asigura o predictabilitate pe termen lung, deputații au stabilit o țintă și pentru 2050 de reducere a emisiilor de gaze cu 80% față de nivelul din 2005.,

Votul de astăzi dă un semnal clar pentru Donald Trump: Europa acționează conform angajamentelor sale în acordul de la Paris și folosește ocaziile de a crește ecologic, cu sau fără tine. Aproape toate grupurile politice au susținut o legislație puternică și ambițioasă privind clima”, a declarat europarlamentarul Gerben-Jan Gerbrandy.

Recompense pentru acțiuni timpurii

Deputații propun anumite prevederi care să recompenseze statele membre cu un PIB pe cap de locuitor sub media UE care iau măsuri din vreme sau care vor lua măsuri înainte de 2020, cu mai multă flexibilitate în partea a doua a schemei.

Pentru a ajuta statele membre să își atingă obiectivele, regulamentul le permite să ”împrumute” până la 10% din indemnizația anului viitor, o reducere similară fiind posibilă.

Cu toate acestea, deputații au încercat să limiteze utilizarea pădurilor ca instrument de ”flexibilitate” și au redus limita pentru utilizarea de teren, modificarea utilizării terenului și tăieri de păduri ca mijloace de atingere a țintelor de reducere.

Raportul a fost adoptat cu 534 voturi la 88 și 56 abțineri.

Comentarii

comentarii