VIDEO Propunerile de reducere obligatorie a gazelor cu efect de ser─â conform acordului de la Paris, adoptate de PE

in Legislatie, Poluare, Video News, Videonews 14 June 2017 120 Views

Deputa╚Ťii au adoptat miercuri propuneri de reducere obligatorie a gazelor cu efect de ser─â conform acordului de la Paris, votul av├ónd loc dup─â dezbaterea privind anun╚Ťul de retragere a SUA.

Propunerile de reducere obligatorie a gazelor cu efect de ser─â conform acordului de la Paris, adoptate de PE

Aceste reduceri vor ajuta la atingerea ╚Ťintei generale a UE pentru 2030 ├«n toate domeniile, 40% mai pu╚Ťin fa╚Ť─â de nivelul din 1990. UE s-a angajat la aceste reduceri ├«n cadrul acordului de la Paris.

Legisla╚Ťia face posibil ca ╚Ťintele UE s─â fie separate ├«n ╚Ťinte na╚Ťionale obligatorii pentru sectoarele care nu sunt acoperite de pia╚Ťa de carbon din UE – cum ar fi agricultura, transportul, construc╚Ťiile ╚Öi de╚Öeurile, care ├«mpreun─â reprezint─â aproximativ 60% din emisiile de gaze cu efect de ser─â din UE.

Fiecare stat membru va trebui să urmeze un parcurs de reducere a emisiilor, calculat începând cu 2018, nu cu 2020 așa cum propusese Comisia, pentru a evita o creștere a emisiilor în primii ani sau o amânare a reducerilor lor.

Pentru a asigura o predictabilitate pe termen lung, deputa╚Ťii au stabilit o ╚Ťint─â ╚Öi pentru 2050 de reducere a emisiilor de gaze cu 80% fa╚Ť─â de nivelul din 2005.,

Votul de ast─âzi d─â un semnal clar pentru Donald Trump: Europa ac╚Ťioneaz─â conform angajamentelor sale ├«n acordul de la Paris ╚Öi folose╚Öte ocaziile de a cre╚Öte ecologic, cu sau f─âr─â tine. Aproape toate grupurile politice au sus╚Ťinut o legisla╚Ťie puternic─â ╚Öi ambi╚Ťioas─â privind climaÔÇŁ, a declarat europarlamentarul┬áGerben-Jan Gerbrandy.

Recompense pentru ac╚Ťiuni timpurii

Deputa╚Ťii propun anumite prevederi care s─â recompenseze statele membre cu un PIB pe cap de locuitor sub media UE care iau m─âsuri din vreme sau care vor lua m─âsuri ├«nainte de 2020, cu mai mult─â flexibilitate ├«n partea a doua a schemei.

Pentru a ajuta statele membre s─â ├«╚Öi ating─â obiectivele, regulamentul le permite s─â ÔÇŁ├«mprumuteÔÇŁ p├ón─â la 10% din indemniza╚Ťia anului viitor, o reducere similar─â fiind posibil─â.

Cu toate acestea, deputa╚Ťii au ├«ncercat s─â limiteze utilizarea p─âdurilor ca instrument de ÔÇŁflexibilitateÔÇŁ ╚Öi au redus limita pentru utilizarea de teren, modificarea utiliz─ârii terenului ╚Öi t─âieri de p─âduri ca mijloace de atingere a ╚Ťintelor de reducere.

Raportul a fost adoptat cu 534 voturi la 88 ╚Öi 56 ab╚Ťineri.

Comentarii

comentarii