VIDEO Protest inedit Greenpeace la Vidraru față de tăierile de arbori din pădurile virgine

in EcoLIFESTYLE 25 August 2016 443 Views

Activiștii prezenți în tabăra de salvare a pădurilor de la Cumpăna, Făgăraș, au afișat un banner pe lacul Vidraru cu mesajul „Opriți distrugerea pădurilor seculare ale Europei”. Tabăra Greenpeace va lua sfârșit pe 28 august.

protest greenpeace

În această săptămână sunt prezenți în tabără aproximativ 30 de voluntari din România, Elveția, Finlanda, Spania, Germania, Portugalia și Slovacia. Voluntarii realizează inventarul pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru.

Greenpeace cere ministerului mediului să oprească orice intervenție în pădurile virgine și cvasivirgine, să inițieze de urgență și să coordoneze un proiect național de inventariere a tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine rămase și să introducă de urgență în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24).

Până acum voluntarii Greenpeace au cartat 6,5 hectare de suprafețe de probă. Au fost înregistrați și măsurați 3584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălțime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Comentarii

comentarii