VIDEO Reebok a lansat un model de ├«nc─âl╚Ť─âminte f─âcut din bumbac ╚Öi porumb

in Video News 17 August 2018 98 Views

Reebok a lansat un model de ├«nc─âl╚Ť─âminte fabricat din bumbac organic, porumb ╚Öi ulei de ricin. Adida╚Öii sunt comercializa╚Ťi ├«n ambalaje reciclate.

Modelul ÔÇ×NPC U.K. Cotton + CornÔÇŁ are exteriorul f─âcut din bumbac 100% organic, interiorul fabricat din ulei de ricin ╚Öi o talp─â f─âcut─â dintr-un substitut de cauciuc ob╚Ťinut din porumb. Ingredientul folosit pentru talp─â este numit Susterra propanediol ╚Öi a fost dezvoltat de DuPont Tate & Lyle Bio Products, fiind descris ca non-toxic, certificat organic de c─âtre USDA ╚Öi f─âr─â ingrediente pe baz─â de petrol.

Modelul bazat pe plante este doar primul din seria de produse sustenabile ÔÇ×Cotton + CornÔÇŁ, care va include ├«nc─âl╚Ť─âminte biodegradabil─â. Reebok a anun╚Ťat c─â vrea s─â creeze ├«nc─âl╚Ť─âminte care se poate descompune ├«n ╚Öase luni.

ÔÇ×Problema noastr─â cu reciclarea este c─â indiferent dac─â reciclezi sau nu plastic, tot plastic r─âm├óne… Nu scapi de problem─â. Provocarea este cum s─â elimini cauciucul ╚Öi plasticul din proces ╚Öi s─â ├«l ├«nlocuie╚Öti cu materiale naturale care pot fi crescute, cum ar fi porumbul.ÔÇŁ, a declarat pentru CBS News Bill McInnis, vice pre╚Öedinte al echipei Reebok Future Team.

ÔÇ×├Änc─âl╚Ť─âmintea obi╚Önuit─â este fabricat─â din plastice pe baz─â de petrol care pot r─âm├óne ├«n groapa de gunoi pentru sute de ani odat─â ce nu mai ai nevoie de ei. Ne concentr─âm pe fabricarea ├«nc─âl╚Ť─âmintei care este f─âcut─â din materiale care pot fi crescute, sau din materiale compostabile, din lucruri care pot fi re├«nnoite.ÔÇŁ, a explicat McInnis ├«ntr-o postare de blog pe site-ul companiei.

Adida╚Öii pot fi achizi╚Ťiona╚Ťi online la pre╚Ťul de 95 de dolari.

libris.ro

├Än ultima perioad─â, marile companii de fashion au lansat mai multe serii de produse fabricate din materiale reciclate. Adidas, care a lansat un model de ├«nc─âl╚Ť─âminte fabricat din de╚Öeuri de plastic din oceane, a anun╚Ťat c─â va folosi numai plastic reciclat ├«n produsele sale p├ón─â ├«n 2024. Compania The North Face a lansat recent o colec╚Ťie de haine recondi╚Ťionate ╚Öi tricouri din PET-uri de plastic colectate din mai multe parcuri naturale din SUA. Retailerul C&A a anun╚Ťat recent c─â va comercializa jean╚Öi 100% reciclabili ╚Öi biodegradabili, inclusiv ├«n Rom├ónia.

Comentarii

comentarii