VIDEO Reebok a lansat un model de încălțăminte făcut din bumbac și porumb

in Video News 17 August 2018 262 Views

Reebok a lansat un model de încălțăminte fabricat din bumbac organic, porumb și ulei de ricin. Adidașii sunt comercializați în ambalaje reciclate.

Modelul „NPC U.K. Cotton + Corn” are exteriorul făcut din bumbac 100% organic, interiorul fabricat din ulei de ricin și o talpă făcută dintr-un substitut de cauciuc obținut din porumb. Ingredientul folosit pentru talpă este numit Susterra propanediol și a fost dezvoltat de DuPont Tate & Lyle Bio Products, fiind descris ca non-toxic, certificat organic de către USDA și fără ingrediente pe bază de petrol.

Modelul bazat pe plante este doar primul din seria de produse sustenabile „Cotton + Corn”, care va include încălțăminte biodegradabilă. Reebok a anunțat că vrea să creeze încălțăminte care se poate descompune în șase luni.

„Problema noastră cu reciclarea este că indiferent dacă reciclezi sau nu plastic, tot plastic rămâne… Nu scapi de problemă. Provocarea este cum să elimini cauciucul și plasticul din proces și să îl înlocuiești cu materiale naturale care pot fi crescute, cum ar fi porumbul.”, a declarat pentru CBS News Bill McInnis, vice președinte al echipei Reebok Future Team.

„Încălțămintea obișnuită este fabricată din plastice pe bază de petrol care pot rămâne în groapa de gunoi pentru sute de ani odată ce nu mai ai nevoie de ei. Ne concentrăm pe fabricarea încălțămintei care este făcută din materiale care pot fi crescute, sau din materiale compostabile, din lucruri care pot fi reînnoite.”, a explicat McInnis într-o postare de blog pe site-ul companiei.

Adidașii pot fi achiziționați online la prețul de 95 de dolari.

libris.ro

În ultima perioadă, marile companii de fashion au lansat mai multe serii de produse fabricate din materiale reciclate. Adidas, care a lansat un model de încălțăminte fabricat din deșeuri de plastic din oceane, a anunțat că va folosi numai plastic reciclat în produsele sale până în 2024. Compania The North Face a lansat recent o colecție de haine recondiționate și tricouri din PET-uri de plastic colectate din mai multe parcuri naturale din SUA. Retailerul C&A a anunțat recent că va comercializa jeanși 100% reciclabili și biodegradabili, inclusiv în România.

Comentarii

comentarii