Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

VIDEO Sute de bucăți de plastic au fost găsite în păsări marine moarte pe coasta unei insule britanice

Un nou documentar BBC dezvăluie amploarea poluării cu plastic și impactul devastator pe care îl are asupra mediului înconjurător. Cercetătorii au descoperit sute de bucăți de plastic în stomacurile păsărilor marine de pe coasta insulei Lord Howe, în Marea Britanie.

BBC ONE: DROWNING IN PLASTIC

Documentarul face parte din inițiativa BBC numită Plastic Watch, care urmărește impactul plasticului asupra mediului. Păsările filmate în cadrul documentarului își fac vizuinile pe insula Lord Howe, care se află la mai mult de 600 km de coasta estică a Australiei. În timp ce puii așteaptă în vizuină, părinții vor zbura către mare și vor vâna pești mici și sepii. Multe dintre păsări aveau atât de mult plastic în stomac, încât nu se mai puteau hrăni.

Jennifer Lavers, biolog marin care lucrează pe insulă pentru a salva păsările, a explicat că aceste păsări sunt prădători generaliști și se vor hrăni cu aproape orice găsesc, însă această strategie de supraviețuire îi afectează pentru că nu pot face diferența între hrană și materiale plastice. Lavers și echipa sa au prins sute de pui în timp ce își părăseau cuiburile pentru a le curăța stomacurile de plastic.

Marea Mediterană, contaminată cu deșeuri de plastic și microplastice

Dacă părinții puilor îi hrănesc din greșeală cu plastic, puii vor pleca din cuib cu stomacul plin de plastic și fără suficienți nutrienți pentru a le asigura supraviețuirea. Cercetătorii le fac puilor un lavaj gastric cu apă de mare pentru a îi face să regurgiteze fragmentele de deșeuri.

„Găsim umerașe din plastic, periuțe de dinți din plastic. Acestea ar putea fi schimbate cu alte materiale – aluminiu sau lemn. Propria mea periuță de dinți este făcută din bambus. Când ne uităm la asemenea schimbări și le aplicăm pentru întreaga populație umană, ar putea într-adevăr face o diferență.”

Cercetătorii au scos uneori chiar și 200-250 piese de plastic din păsări moarte sau prin regurgitare.

Green Report Shop Transport ECO

spot_img

Ultimele știri