VIDEO Tedi Copoț, cel mai tânăr ambasador WWF

in Biodiversitate, Video News, Videonews 8 December 2016 133 Views

Tedi Copoț, fiul lui Șerban Copoț, se alătură campaniei „Fii eroul puilor de urs!”, devenind astfel, la vârsta de cinci ani, cel mai tânăr Ambasador WWF. Împreună cu Șerban Copoț, și el Ambasador WWF, cei doi au creat un scurt clip video despre orfelinatul pentru puii de urs și ne îndeamă pe toți să avem grijă de urșii orfani.

Anual, zeci de pui de urs rămân orfani, în pădurile din România, în condițiile în care numărul oficial de urși bruni este dictat de interesele de vânătoare, iar braconajul rămâne de cele mai multe ori nepedepsit. Singura șansă a puilor de urs o reprezintă Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani sau, pe scurt, orfelinatul de urși. Acesta se află în Munții Hășmaș, are 20 hectare și găzduiește 10 pui de urs orfani.

Raspunsul publicului de până acum a fost unul incredibil de bun și am ajuns să acoperim aproape 65% din obiectivul campaniei. Ursuleții pot aștepta Crăciunul cu mult optimism, cu ajutorul unor ambasadori ca Tedi și Șerban. Sunt convins că în luna decembrie va veni Moșul și la ei, și orfelinatul va fi salvat definitiv”, a adăugat Magor Csibi, director WWF România.

Campania de crowdfunding  „Fii eroul puilor de urs!” își propune să strângă o sumă de  10 000 $, din donații lunare. Aceasta va merge integral către Leonardo Bereczky, fondatorul Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani.

România este țara în care trăieste aproape 40% din întreaga populație de urs brun de pe tot continentul, în condițiile în care Ungaria, Cehia, Germania sau Belgia nu mai au deloc urși în sălbăticie. Ursul este o specie strict protejată la nivel național și european prin Directiva Habitate (Natura 2000), dar valoarea ridicată a trofeelor de urs, între 4.000-15.000 euro/exemplar, menține populația de urs brun din recensămintele naționale oficiale nerealist de mare.

577 de eroi au intrat în campania „Fii eroul puilor de urs!” și și-au luat angajamentul de a susține orfelinatul de urși pe termen lung, cu sume cuprinse între 5 dolari și 100 dolari lunar. Astfel, până la momentul trimiterii acestui comunicat, am reușit să asigurăm hrană, adăpost, un sistem de supraveghere, îngrijiri verterinare și trei specialiști care să aibă grijă de cei zece pui de urs, lună de lună.

Comentarii

comentarii