VIDEO UBER, acord cu NASA pentru dezvoltarea unor vehicule aeriene fără pilot

in Business, Transport, Video News, Videonews 8 November 2017 11 Views

UBER și NASA au semnat un acord de colaborare pentru a dezvolta împreună sisteme aeriene fără pilot și tehnologie pentru managementul traficului fără pilot, uberAir, a anunțat miercuri companiaAcestea vor permite manevrarea în siguranță la altitudini mici în mediul urban a unor vehicule aeriene fără pilot silențioase.

UBER își propune să înceapă testarea uberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. Acesta este primul parteneriat dintre UBER și o agenție guvernamentală federală care urmărește dezvoltarea unei rețele urbane de ridesharing aerian la nivel global.

Potricit companiei, parteneriatul va juca un rol important în crearea unei noi piețe de servicii de mobilitate aeriană urbană. Acest parteneriat face parte din iniţiativa Unmanned Traffic Management (UTM) a NASA, în care sunt implicaţi mai mulți parteneri din mediul public, universitar și privat.

Legea Națională pentru Aeronautică și Spațiu oferă NASA autoritatea unică de a încheia acorduri spațiale cu parteneri pentru a dezvolta obiectivele și misiunea programului NASA.  În cadrul acestui acord, UBER se va alătura altor parteneri din industrie care lucrează cu NASA la dezvoltarea unor noi concepte și tehnologii care vor permite manevrarea în siguranță a aeronavelor de tip UAS, de joasă altitudine.

Contribuția UBER se va axa pe dezvoltarea și testarea de tehnologii pentru operațiuni aeriene urbane.

VIDEO Airbus se pregătește de lansarea “taxiului” electric cu decolare verticală

Anunțul UBER vine la scurt timp după cel al Airbus Helicopters care, la mijlocul lunii octombrie 2017, a anunțat finalizarea primelor teste pentru sistemul de propulsie al prototipului CityAirbus, un vehicul electric cu decolare și aterizare verticală, proiectat pentru mobilitatea aerului urban.

CityAirbus este conceput pentru a transporta până la patru pasageri către destinații importante cum ar fi aeroporturile sau gările într-un mod rapid, accesibil și ecologic.

Echipa de dezvoltare se așteaptă să înceapă teste pe teren în prima jumătate a anului viitor, iar primul zbor este programat pentru sfârșitul anului 2018. La început, vehiculul de testare va fi pilotat de la distanță, ulterior fiind manevrat de un pilot de încercări.

Comentarii

comentarii