VIDEO UBER, acord cu NASA pentru dezvoltarea unor vehicule aeriene f─âr─â pilot

in Business, Transport, Video News, Videonews 8 November 2017 29 Views

UBER ╚Öi NASA au semnat un acord┬áde colaborare pentru a dezvolta ├«mpreun─â sisteme aeriene f─âr─â pilot ╚Öi tehnologie pentru managementul traficului f─âr─â pilot, uberAir, a anun╚Ťat miercuri compania.┬áAcestea vor permite manevrarea ├«n siguran╚Ť─â la altitudini mici ├«n mediul urban a unor vehicule aeriene f─âr─â pilot silen╚Ťioase.

UBER ├«╚Öi propune s─â ├«nceap─â testarea uberAIR ├«n Dallas, Los Angeles ╚Öi Dubai p├ón─â ├«n 2020. Acesta este primul parteneriat dintre UBER ╚Öi o agen╚Ťie guvernamental─â federal─â care urm─âre╚Öte dezvoltarea unei re╚Ťele urbane de ridesharing aerian la nivel global.

Potricit companiei, parteneriatul va juca un rol important ├«n crearea unei noi pie╚Ťe de servicii de mobilitate aerian─â urban─â. Acest parteneriat face parte din ini┼úiativa Unmanned Traffic Management (UTM) a NASA, ├«n care sunt implica┼úi mai mul╚Ťi parteneri din mediul public, universitar ╚Öi privat.

Legea Na╚Ťional─â pentru Aeronautic─â ╚Öi Spa╚Ťiu ofer─â NASA autoritatea unic─â de a ├«ncheia acorduri spa╚Ťiale cu parteneri pentru a dezvolta obiectivele ╚Öi misiunea programului NASA.┬á ├Än cadrul acestui acord, UBER se va al─âtura altor parteneri din industrie care lucreaz─â cu NASA la dezvoltarea unor noi concepte ╚Öi tehnologii care vor permite manevrarea ├«n siguran╚Ť─â a aeronavelor de tip UAS, de joas─â altitudine.

Contribu╚Ťia UBER se va axa pe dezvoltarea ╚Öi testarea de tehnologii pentru opera╚Ťiuni aeriene urbane.

VIDEO Airbus se preg─âte╚Öte de lansarea ÔÇťtaxiuluiÔÇŁ electric cu decolare vertical─â

Anun╚Ťul UBER vine la scurt timp dup─â cel al┬áAirbus┬áHelicopters care, la mijlocul lunii octombrie 2017, a anun╚Ťat finalizarea primelor teste pentru sistemul de propulsie al prototipului CityAirbus, un vehicul electric cu decolare ╚Öi aterizare vertical─â, proiectat pentru mobilitatea aerului urban.

CityAirbus este conceput pentru a transporta p├ón─â la patru pasageri c─âtre destina╚Ťii importante cum ar fi aeroporturile sau g─ârile ├«ntr-un mod rapid, accesibil ╚Öi ecologic.

Echipa de dezvoltare se a╚Öteapt─â s─â ├«nceap─â teste pe teren ├«n prima jum─âtate a anului viitor, iar primul zbor este programat pentru sf├ór╚Öitul anului 2018. La ├«nceput, vehiculul de testare va fi pilotat de la distan╚Ť─â, ulterior fiind manevrat de un pilot de ├«ncerc─âri.

Comentarii

comentarii