VIDEO Un danez a construit prima bicicletă solară care ar putea fi produsă în serie

in Transport, Video News, Videonews 7 April 2015 611 Views

A fost o vreme când mersul pe o bicicletă electrică alimentată cu energie solară era aproape imposibil. Panourile fotovoltaice montate pe acestea erau extrem de incomode, iar bicicleta semăna mai mult cu un satelit creat de un savant nebun. Însă cei care încă visează la o plimbare pe două roți impulsionată de razele soarelui se pot bucura acum de Solar Bike, un ciclu electric care poate prinde o viteză maximă de până la 50 de kilometri pe oră.

lead_large
Bicicleta, produsă de inventatorul danez Jesper Frausig, pare absolut normală cu excepția câtorva modificări. Bateria, sub forma unei torpile, este montată pe bara de lângă roata din față a cadrului, iar panourile fotovoltaice sunt montate pe roți.

Frausig a declarat că a lucrat la acest concept de bicicletă timp de trei ani și a construit două prototipuri. Acestea pot atinge o viteză maximă de 50 km/h (30 de metri pe secundă) și o viteză standard de croazieră de 25 km/h (15 metri pe secundă). Autonomia unei baterii complet încărcată se întinde pe 70 de kilometri.

Citește și:

Primul anti-furt inteligent românesc pentru biciclete

FOTO Rulota pe care o poți pune la bicicletă

Comentarii

comentarii