VIDEO Un produc─âtor poate arunca 40% din recolta de banane din cauza standardelor impuse de supermarketuri

in EcoLIFESTYLE, Video News, Videonews 18 May 2017 124 Views

Statisticile privind risipa alimentar─â ╚Öi propunerile pentru reducerea acesteia ├«n lan╚Ťurile de retail sau la consumatorul final au acaparat aten╚Ťia public─â. ├Äns─â mare parte din risip─â are loc chiar la produc─âtori, care, pentru a respecta standardele impuse de marile re╚Ťele comerciale, sunt nevoi╚Ťi s─â arunce cantit─â╚Ťi imense de produse ÔÇŁimperfecteÔÇŁ.

Banane

Craig Reucassel, jurnalist ╚Öi comediant australin , a realizat un nou documentar, War on Waste, ├«n care┬ádemonstreaz─â┬ác─â p├ón─â la 40% din banane sunt aruncate de fermieri pentru c─â nu se ├«ncadreaz─â ├«n standardele stabilite de supermarketuri. Practic, ele sunt prea ├«ndoite, prea drepte, prea lungi, prea scurte, prea groase┬ásau prea sub╚Ťiri.

Am fost ╚Öocat de de╚Öeuri. Bananele sunt c├ót se poate de comestibile, dar nu se potrivesc aspectului cosmetic. Dac─â sunt prea curbate, sunt aruncate, dac─â nu sunt suficient de curbate, sunt aruncate. Este greu s─â fiu banan─â ├«n ziua de ast─âziÔÇŁ, a declarat Reucassel pentru news.com.au.

VIDEO: Documentar despre risipa alimentară în România, realizat de Mai Mult Verde

Comentarii

comentarii