VIDEO Wildpoldsried, satul german care produce cu 500% mai multă energie decât consumă

in EcoLIFESTYLE, Energie, Video News, Videonews 14 April 2017152 Views

Wildpoldsried, un sat bavarez de aproximativ 2.600 de locuitori, este lider producerea de energie din surse regenerabile din Germania. De-a lungul ultimilor 18 de ani, satul a investit într-o gamă largă de proiecte de energie regenerabilă, care includ 4,983 kWp de celule fotovoltaice, cinci centrale de biogaz, 11 turbine eoliene și un sistem hidroenergetic. Ca rezultat, satul a trecut dincolo de independența energetică, iar acum produce cu 500% mai multă energie decât are nevoie. 

Comunitatea a început drumul către dezvoltarea sustenabilă în 1999, când consiliul municipal a elaborat un document care abnaliza modul în care localitatea ar putea încuraja creșterea economică și să investească în noi facilități comunitare fără a suporta datorii.

Documentul conținea trei domenii principale de interes: energia regenerabilă și economisirea de energie; construcția ecologică a clădirilor și utilizarea materialelor ecologice de construcții (în principal pe bază de lemn) și protecția resurselor de apă, atât cele de suprafață, cât și cele din subsol.

Prin aceste trei domenii de interes, cei din  Wildpoldsried și-au propus să producă 100% energia electrică din surse regenerabile până în 2020. Dar, într-o comunitate relativ mică, condusă după principiul ”Nu cumpăr ceea ce pot face”, proiectele au avansat mult mai rapid decât s-ar fi așteptat cineva. Până în 2011, satul producea 321% din energia electrică de care avea nevoie, iar pentru surplus a primit echivalentul a 5,7 milioane de dolari.

În plus față de cele cinci fabrici de biogaz, 4983 kWp de panouri fotovoltaice, 11 turbine eoliene și sistemul hidroenergetic, orașul găzduiește mai multe sisteme de încălzire municipală și rezidențială pe bază de biomasă și 2.100 m² de panouri solare.

Comentarii

comentarii