Ce rezultate a avut ViitorPlus, ONG de mediu, în primul an de pandemie

in CSR 1 April 2021 25 Views

ONG-ul ViitorPlus a anun╚Ťat rezultatele din 2020: peste 123.000 de puie╚Ťi planta╚Ťi ├«n sudul Rom├óniei, peste 54.000 de produse textile cusute – pentru a fi folosite ├«n locul celor de plastic-, colectarea pentru reciclare a peste 127.000 kilograme de de╚Öeuri, cu Recicleta.

ÔÇ×2020 a fost, ca pentru toat─â planeta, un an de adaptare la noua criz─â sanitar─â. Ce ne bucur─â este c─â ne-am reorganizat cu to╚Ťii astfel ├«nc├ót s─â nu l─âs─âm protec╚Ťia mediului pe un plan secund, pentru c─â tr─âim ani critici pentru planeta noastr─âÔÇŁ, spune Teia Ciulacu, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei ViitorPlus.

Prin Adopt─â Un Copac, au plantat peste 123.000 de puie╚Ťi pentru a cre╚Öte suprafa╚Ťa ├«mp─âdurit─â din sudul Rom├óniei.

În Atelierul De Pânză au cusut peste 54.000 de produse textile pentru a fi folosite în locul celor de plastic.

Prin Recicleta au colectat pentru reciclare peste 127.000 kilograme de deșeuri, cu cel mai ecologic transportator.

În Harta Reciclării au adăugat 5.400 de puncte noi de colectare pe hartareciclarii.ro și au educat 43.000 elevi din România și Republica Moldova în anul școlar 2019-2020.

Prin EcOprovocarea au format peste 2.000 de profesori ╚Öi elevi ca cet─â╚Ťeni responsabili cu mediul. Ei au str├óns peste 100.000 kg de de╚Öeuri pentru a le recicla, au plantat peste 20.000 de puie╚Ťi, au str├óns gunoaiele abandonate de al╚Ťii ├«n natur─â ├«n 1.000 de saci de 120L.

Cu BiroulEco au sus╚Ťinut webinarii ╚Öi eco-challenge-uri pentru peste 360 angaja╚Ťi din 6 companii pentru a promova un stil de via╚Ť─â sustenabil.

POD cu POD luminezi o cas─â! a ├«nsemnat instalarea a 40 de panouri fotovoltaice pentru 10 familii izolate ├«n mun╚Ťii Apuseni, ce nu au avut niciodat─â lumin─â.

ViitorPlus este o organiza╚Ťie non-profit cu o experien╚Ť─â de peste 14 ani ├«n dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educa╚Ťie pentru mediu, voluntariat ╚Öi infrastructur─â de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adopt─â un copac!, Atelierul de P├ónz─â, RECICLETA, Harta Recicl─ârii, ecOprovocarea, BiroulEco, Amenajarea eco-turistic─â a cascadei Bigar, Regenesys, POD cu POD luminezi o cas─â.

Pentru a continua programele lor, cei de la ViitorPlus se bazeaz─â pe sponsoriz─âri din partea companiilor, c├ót ╚Öi pe redirec╚Ťionare a 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice.

Raportul poate fi consultat pe site-ul organiza╚Ťiei, sec╚Ťiunea Raport Anual 2020.

Citește și: 

Companiile pot cump─âra produse din p├ónz─â reutilizat─â folosind ÔÇ×taxa pentru dizabilitateÔÇŁ

Materiale educa╚Ťionale gratuite pentru lec╚Ťii interactive despre reciclare ╚Öi colectare separat─â

Numărul de puncte de colectare separată marcate pe Harta Reciclării a crescut cu 70% în 2020

Comentarii

comentarii