Vodafone înjumătățeşte dimensiunea cartelelor SIM pentru a reduce deșeurile plastice

in Business, Poluare 9 December 2019 97 Views

Vodafone înlocuiește cartelele SIM folosite în prezent, care sunt de mărimea unei cărți de credit, cu un nou model ce reduce la jumătate cantitatea de plastic utilizată pentru producerea acestora.

Începând cu sărbătorile de Crăciun din 2019, magazinele Vodafone vor oferi clienților o serie de accesorii ecologice sub conceptul „Roșul iubește Verdele” (“Red loves Green”). Acestea constau, de exemplu, în carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile și confecționate din plastic refolosit ce provine din deșeurile aruncate în oceane, dar și baterii mobile externe produse din materiale sustenabile în ambalaje fără plastic. Vodafone intenționează să-și extindă gama de produse „Roșul iubește Verdele” disponibile spre comercializare pe parcursul anului 2020.

Prin reducerea la jumătate a impactului asupra mediului, nu doar abordăm anumite probleme materiale precum emisiile de carbon și deșeurile electronice generate, dar luăm măsuri în alte zone de impact, cum ar fi materialele plastice neesențiale sau de unică folosință pe care le folosim în magazinele și birourile noastre. Un prim pas în acest sens îl reprezintă lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumătate, reducerea consumului de materiale plastice neesențiale din spațiile noastre de birouri și oferirea de accesorii ecologice clienților noștri”, a declarat Joakim Reiter, Director External Affairs, Vodafone.

Aceste initiațive se aliniază scopului Vodafone de a reduce impactul produs asupra mediului până în 2025. Acest angajament include reducerea emisiilor de carbon și achiziționarea de energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile până în anul 2025.

De asemenea, Vodafone spune că și-a propus să reutilizeze, revândă sau recicleze 100% din deșeurile sale din rețea și să îi ajute pe clienți să prelungească durata de viață a dispozitivelor pe care le dețin.

Noile cartele SIM de dimensiuni reduse vor fi furnizate clienților din câteva țări europene începând cu primele luni ale anului 2020 și vor înlocui cardurile SIM de dimensiuni standard în toate cele 24 de țări unde Vodafone este prezent până la finalul anului 2020.

Această inițiativă va reduce deșeurile de plastic ale Vodafone cu peste 340 de tone anual și va elimina cu până la 15 tone emisiile de CO2 din timpul producției și transportului, cu  fiecare tonă de plastic economisită – în total, o reducere de peste 5.000 de tone de C02 pe an. 

Eliminarea materialelor plastice din magazine și din spațiile de birouri

Vodafone și-a luat angajamentul de a elimina toate materialele plastice inutile și alte articole de unică folosință, acolo unde există alternative cu impact redus, în toate magazinele și birourile Vodafone din cele 24 de țări unde activează, până la sfârșitul lui martie 2020.

Cele 7.700 de magazine Vodafone din toată lumea nu vor mai utiliza pungi de plastic de unică folosință. De asemenea, operatorul va elimina sau reduce materialele plastice pentru marketing sau promoționale, acestea fiind înlocuite cu articole alternative care au un impact mai mic asupra mediului.

În birourile Vodafone, consumabilele de birou din plastic utilizate frecvent – printre care pixuri și dosare – vor fi înlocuite, acolo unde este fezabil, cu papetărie de birou reutilizabilă și reciclabilă. Vodafone se va asigura, de asemenea, că sticlele, tacâmurile, farfuriile și paiele din plastic de unică folosință utilizate pentru catering sunt eliminate, încurajând totodată folosirea sticlelor, cănilor și a paharelor reutilizabile.

De asemenea, Vodafone își încurajează furnizorii să reducă, elimine sau recicleze ambalajul excesiv pentru a minimiza cantitatea de plastic din depozite.

Comentarii

comentarii