Volkswagen Dieselgate: Ministerul Mediului va reactiva grupul de lucru pentru recuperarea pagubelor

in Poluare 15 January 2016 251 Views

Ministerul Mediului, Apelor ╚Öi P─âdurilor ╚Öi Ministerul Transporturilor vor reactiva grupul de lucru care avea ca obiectiv recuperearea pagubelor ├«nregistrate de statul rom├ón ├«n cazul Volkswagen. Ini╚Ťial autorit─â╚Ťile rom├óne doreau s─â cear─â┬áVolkswagen s─â pl─âteasc─â diferen╚Ťa pentru taxa de mediu rezultat─â ├«n urma reclasific─ârii motoarelor cu probleme.

volkswagen

“Am ├«n╚Ťeles c─â a existat un grup de lucru ├«n cadrul fostului guvern. Acest grup a ├«ncetat automat la schimbarea guvernului, dar mi se pare important s─â reluam aceste discu╚Ťii. Am vorbit cu ministrul Transporturilor s─â reluam grupul de lucru ╚Öi s─â continu─âm m─âsurile care sunt necesare. Este normal ca ╚Öi statul rom├ón s─â-╚Öi recupereze paguba la fel ca ╚Öi alte state”, a declarat, joi, ├«n cadrul unei conferinte, ministrul Mediului, Cristiana Pa╚Öca Palmer.

De asemenea, ministrul a adugat c─â programul de re├«nnoire a parcului auto, programul “Rabla”, va continua ;i ]n acest an, ]ns[ se are ]n vedere efectuare unui studiu care s[ indice c\t de mult a ajutat acest program la reducerea emisiilor.

“Programul “Rabla” va continua ╚Öi ├«n acest an, dar vreau s─â fac o precizare: trebuie f─âcut un studiu s─â vedem cu c├ót s-a ├«mbun─ât─â╚Ťit calitatea aerului ├«n ultimii 10 ani. “Rabla” rezolv─â o problem─â, dar nu toate problemele. Trebuie s─â ne g├óndim, ├«ns─â, ce vrem s─â facem ╚Öi ├«n urm─âtorii ani. Nu a╚Ö vrea s─â lu─âm o decizie scoas─â din context. Continu─âm cu “Rabla”, dar s─â vedem exact unde vrem s─â ajungem. Nu avem ├«nc─â un buget pentru “Rabla”, dar cu siguran╚Ť─â va exista”, a mai afirmat Pa╚Öca-Palmer.

Citește și:

Care sunt preten╚Ťiile Rom├óniei fa╚Ť─â de Volkswagen

Comentarii

comentarii