Volkswagen își propune să deschidă platforma pentru vehiculele electrice către concurenți

in Business, Transport 4 February 2019 68 Views

Volkswagen se află în discuții avansate cu concurenții în legătură cu deschiderea platformei sale modulare MEB pentru producția în masă a vehiculelor electrice pentru competitori.

Volkswagen vrea ca platforma sa modulară să devină “un standard nu numai pentru grupul VW”, a spus Michael Jost, șeful diviziei de strategie a brandului.

În ianuarie, Volkswagen a declarat că a fost în discuții constructive să împartă platforma MEB cu Ford, cu care a intrat într-un parteneriat amplu.

Dacia vrea să intre pe piața mașinilor electrice

În același timp, la începutul anului producătorul auto a anunțat că va investi 800 milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul electric la uzina din Chattanooga, Tennessee în cadrul strategiei de trecere la producţia de vehicule fără emisii poluante.

VW Group intenționează să investească aproape 50 de miliarde de dolari (44 de miliarde de euro) până în 2023 pentru dezvoltarea și producția de vehicule electrice și servicii digitale. Brandul VW intenționează să vândă până în 2020, 150.000 de vehicule electrice în întreaga lume.


Comentarii

comentarii