Volkswagen va investi 44 miliarde euro în maşini electrice şi autonome până în 2023

in Business, Transport 22 November 2018 79 Views

Volkswagen a anunţat că va investi 44 miliarde de euro pentru a dezvolta mașini electrice şi autonome, în digitalizare și lansarea a noi servicii de mobilitate până în 2023,  ca parte a strategiei celui mai mare constructor auto european de a produce automobile electrice în regim de masă.

De asemenea, producătorul de automobile intenționează să crească productivitatea fabricilor sale cu 30% până în 2025, construind mai multe vehicule din branduri diferite pe aceeași linie de producție.

Guvernul german alocă un miliard de euro pentru producţia de baterii destinate maşinilor electrice

Grupului Volkswagen deţine 12 mărci, printre care Volkswagen, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

“Grupul Volkswagen şi-a fixat ca obiectiv în strategia sa accelerarea ritmului investiţiilor. Ne vom concentra investiţiile în domeniile de viitor”, a declarat directorul general Herbert Diess.

Acest lucru va contribui la reducerea raportului de cheltuieli de capital al constructorului auto la divizia de automobile a grupului la șase la sută din venituri începând cu anul 2020, a spus constructorul auto.

După ce în ultimii trei ani a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea emisiilor poluante ale vehiculelor diesel, Volkswagen a deci să îşi majoreze semnificativ cheltuielile în tehnologiile considerate curate.

Vânzările de mașini electrice au crescut cu 40% în prima jumătate a anului în Europa

Comentarii

comentarii