Volkswagen va investi 800 de milioane de dolari pentru construcţia unui nou vehicul electric la o fabrică din SUA

in Transport 16 January 2019 208 Views

Volkswagen va investi 800 milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul electric la uzina din Chattanooga, Tennessee în cadrul strategiei de trecere la producţia de vehicule fără emisii poluante.

Compania germană a anunţat la Salonul Auto de la Detroit că a creat 1.000 de locuri de muncă la uzina din Chattanooga și că producția de vehicule electrice ar începe în 2022. De asemenea, VW intenţionează să încheie un acord cu Ford pentru a realiza o alianţă globală.

Directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto are în vedere construirea de vehicule de lux marca Audi în Statele Unite, dar că nu s-au luat decizii.

Producătorii auto germani s-au aflat sub presiunea preşedintelui american Donald Trump pentru a-şi spori investitiile în Statele Unite. Diess și omologii săi de la BMW și Daimler s-au întâlnit cu Trump la Casa Albă în decembrie pentru a îndemna administrația să nu ducă la capăt amenințările cu privire la plata taxelor pentru mașinile europene.

Investiția din Tennessee “este un semnal către guvern că suntem cu adevărat dedicați în Statele Unite”, a declarat Diess reporterilor la show-ul auto.

Program prelungit la finanţarea staţiilor pentru maşini electrice

Ford și VW au discutat despre colaborarea pe vehicule electrice și autonome. Atât Ford, cât și VW se confruntă cu costuri mari pentru dezvoltarea vehiculelor electrice și autonome. Diess a declarat reporterilor că VW ar putea să-și asigure singur planul de electrificare ambițios de 91 miliarde de dolari, dar a fost deschis la parteneriate pentru a face economii.

VW va folosi la Chattanooga un şasiu electric modular (MEB), pe care l-a proiectat pentru a fi o componentă de bază a vehiculelor sale electrice şi care va consolida toate componentele de control electronic şi va reduce numărul de microprocesioare.

Compania construieşte prima sa fabrică dedicată vehiculelor electrice la Zwickau, Germania, iar producţia de MEB va debuta acolo la sfârşitul anului 2019.

Dacia vrea să intre pe piața mașinilor electrice

Volkswagen va mai începe să fabrice vehicule electrice la uzinele din Anting şi Foshan, China, în 2020, iar în oraşele germane Emden şi Hanovra în 2022.

”În mod evident gândim că vehiculele electrice vor juca un rol tot mai important”, a declarat guvernatorul statului Tennessee, Bill Haslam, care a fost prezent la anunţul făcut de Volkswagen.

Primul VW EV va fi importat și va ajunge în 2020 și va fi o versiune de serie a conceptului SUV EV prezentat anul trecut în Detroit. VW a declarat că vehiculul va avea spațiul interior al unui vehicul utilitar sportiv de dimensiuni medii în amprenta unui SUV compact.

VW Group intenționează să investească aproape 50 de miliarde de dolari (44 de miliarde de euro) până în 2023 pentru dezvoltarea și producția de vehicule electrice și servicii digitale. Brandul VW intenționează să vândă până în 2020, 150.000 de vehicule electrice în întreaga lume.

Comentarii

comentarii