Voluntariat în Grădina Botanică din București, în mai

in EcoLIFESTYLE 19 April 2021 1,007 Views

Asociația Team Work caută voluntari pentru acțiuni de curățenie în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, în trei zile din luna mai.

„Curăţenia de Primăvară 2021” se va desfăşura în luna mai, pe parcursul a trei weekend-uri, în ziua de sâmbătă: 8, 15, 22 mai 2021. Programul de lucru este, pentru fiecare dintre cele trei zile, între orele 09:30-14:00 (prima serie) și 15:00-19:30 (a doua serie) – nu există obligația de a participa la ambele sesiuni dintr-o zi.

Principalele activităţi care vor fi desfăşurate: tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor, scoaterea rădăcinilor și înlăturarea materialului vegetal strâns, iar în funcție de spațiul unde vom lucra, pot interveni și activități suplimentare. În fiecare zi participanții vor fi informați asupra spațiului și activităților pe care le vor desfășura.

Înscrierea la ediţia 2021 a Curăţeniei de primăvară (cea de-a 16-a pe care o organizăm) se face prin completarea formularului online. Vârsta minimă de participare este de 14 ani. Uneltele și mănușile vor fi asigurate de organizatori (după înscriere vei primi un e-mail cu mai multe detalii). Fiecare voluntar se poate înscrie pentru una, două sau mai multe zile sau sesiuni. În Grădina Botanică nu se fumează și nu este permis accesul cu câini.

Mențiuni din parte organizatorilor privind desfășurarea activității în context pandemic:

  • vom încerca să ținem grupurile mici, deci te rugăm să te înscrii dacă știi cât mai sigur că vei participa;
  • dacă numărul de înscrieri va depăși un anumit nivel, vom închide înscrierile pentru acea zi;
  • vom asigura unelte și mănuși, dar nu și mască și mâncare/apă, te rugăm să ai aceste articole de acasă;
  • certificatele de voluntariat vor fi trimise după eveniment pe e-mail, în format electronic;
  • pe parcursul activității, mai ales dacă suntem în apropiere, te rugăm să porți masca. Știm că există mai multe păreri în acest sens, dar considerăm că, dacă avem responsabilitatea organizării evenimentului, avem și dreptul de a stabili regulile de participare, iar pentru noi principala prioritate este siguranța voluntarilor noștri.

Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică este organizată anual, din 2006, de Asociația Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit, axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii