Voluntarii sunt chemaţi sâmbătă să replanteze Codrii Vlăsiei în județul Călărași

in EcoLIFESTYLE, Politici verzi 28 March 2019 204 Views

Asociaţia Pădurea Copiilor invită voluntarii să vină sâmbătă la o acţiune de împădurire care va avea loc la Dragoş Vodă, în județul Călărași.

Acţiunea de împădurire îşi doreşte să receeze Codrii Vlăsiei. La kilometrul 86, pe Autostrada Soarelui se află pădurea de la Dragoş-Vodă care a atins stadiul de masiv în primavara anului 2014, fiind prima pădure înfiinţată de un ONG din România. Pădurea este realizată exclusiv din fonduri private, pe un teren aflat în proprietate publică.

Au fost plantate specii de frasin, pin negru, ulm de camp, sălcioară, sânger, păr pădureţ, tei cu frunza mică, măceş, paltin de câmp.

“Implicarea în comunitate, lucrul în echipă și grija față de natură devin o tradiție pentru Pădurea Copiilor și voluntarii ei. În ultima sâmbătă din martie ne adunăm cu mic, cu mare la Dragoș Vodă în județul Călărași să punem umărul și cazmaua la o nouă pădure pentru copiii noștri”, se arată în anunţ.

Anul trecut Marea Planare a adunat 550 de voluntari individuali și corporate care și-au dedicat timpul plantării de vlăstari de foioase, au socializat și au petrecut o zi în aer liber alături de echipa Asociației Pădurea Copiilor.

Asociaţia a împădurit 62,2 hectare în patru județe ale Regiunii Sud-Muntenia și lucrează cu 8 comunități locale pentru a îngriji și crește aceste păduri.

Persoanele fizice care doresc să participe, trebuie să completeze un formular online. Pentru echipe corporate și oferte personalizate, doritorii trebuie să scrie la adresa teodora.palarie@padureacopiilor.ro

Obiectivul proiectului este de a avea păduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlăsiei în următorii 10 ani.

Comentarii

comentarii