Din 2019, modele noi de mașini Volvo vor fi doar electrice și hibride

in Poluare, Transport, Video News 6 July 2017 619 Views

Conducerea Volvo a anun╚Ťat c─â ├«ncep├ónd cu 2019┬ámodele noi de ma╚Öini produse vor fi doar electrice ╚Öi hibride,┬áinformeaz─â The Guardian. Este primul mare produc─âtor care a face o asemenea mi╚Öcare. ┬á

volvo

foto: Volvo Cars

Totuși, Volvo va produce în continuare modelele mai vechi de automobile care au motoare cu combustie internă.

Directorul executiv al companiei sus╚Ťine c─â ÔÇ×viitorul Volvo este electric.ÔÇŁ ├Än plus, mi╚Öcarea va ajuta la compania s─â ├«ndeplineasc─â ╚Ťintele de carbon obligatorii pentru autoturismele noi v├óndute ├«n UE, ├«ncep├ónd cu 2020.

ÔÇ×Acest anun╚Ť marcheaz─â sf├ór╚Öitul ma╚Öinii care are motor cu combustie intern─â. Volvo a anun╚Ťat deja planurile sale ╚Öi estimeaz─â c─â, p├ón─â ├«n 2025, va vinde un total de 1 milion de ma╚Öini electrice. C├ónd am spus asta, am vorbit serios.ÔÇŁ, a declarat H├ąkan Samuelsson, directorul executiv al Volvo.

├Äntre 2019 ╚Öi 2021, compania va lansa cinci modele 100% electrice. De asemenea, produc─âtorul a anun╚Ťat restul de ma╚Öini vor fi hibride.

Compania, cump─ârat─â ├«n 2010 de la Ford de gigantul auto chinez Geely, nu a construit nicio ma╚Öin─â p├ón─â acum care s─â fie complet electric─â. Totu╚Öi, Volvo comercializeaz─â cinci modele de ma╚Öini hibrid cu acumulator, care pot rula c├ó╚Ťiva zeci de km pe baterie electric─â, dup─â care trec pe motorul conven╚Ťional.

Anul trecut, mai mult de un sfert dintre v├ónz─âri au fost reprezentate de modelul XC90, un SUV hibrid.┬á Mai mul╚Ťi constructori mari de ma╚Öini, printre care Renault-Nissan, BMW ╚Öi Volkswagen ╚Öi-au anun╚Ťat planurile ambi╚Ťioase ├«n cazul ma╚Öinilor electrice, planuri care vor fi ├«ncurajate subven╚Ťii guvernamentale. Aceasta este una dintre m─âsurile prin care guvernele vor s─â combat─â schimb─ârile climatice ╚Öi poluarea.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áSubven╚Ťii f─âr─â precedent pentru achizi╚Ťionarea de ma╚Öini electrice ╚Öi hibrid plug-in prin ÔÇŁRabla PlusÔÇŁ

Autoturismele produse de Volvo ├«ncep├ónd cu 2019 vor varia de la ma╚Öini complet electrice, la cele hibrid cu acumulator, care pot circula o anumit─â distan╚Ť─â dup─â care trec pe motorul pe benzin─â, sau ma╚Öini hibrid care au un motor cu ardere intern─â ╚Öi un motor electric ÔÇô ├«n acest caz, motorul electric nu poate propulsa de unul singur ma╚Öina.

Comentarii

comentarii