Din 2019, modele noi de mașini Volvo vor fi doar electrice și hibride

in Poluare, Transport, Video News 6 July 2017413 Views

Conducerea Volvo a anunțat că începând cu 2019 modele noi de mașini produse vor fi doar electrice și hibride, informează The Guardian. Este primul mare producător care a face o asemenea mișcare.  

volvo

foto: Volvo Cars

Totuși, Volvo va produce în continuare modelele mai vechi de automobile care au motoare cu combustie internă.

Directorul executiv al companiei susține că „viitorul Volvo este electric.” În plus, mișcarea va ajuta la compania să îndeplinească țintele de carbon obligatorii pentru autoturismele noi vândute în UE, începând cu 2020.

„Acest anunț marchează sfârșitul mașinii care are motor cu combustie internă. Volvo a anunțat deja planurile sale și estimează că, până în 2025, va vinde un total de 1 milion de mașini electrice. Când am spus asta, am vorbit serios.”, a declarat Håkan Samuelsson, directorul executiv al Volvo.

Între 2019 și 2021, compania va lansa cinci modele 100% electrice. De asemenea, producătorul a anunțat restul de mașini vor fi hibride.

Compania, cumpărată în 2010 de la Ford de gigantul auto chinez Geely, nu a construit nicio mașină până acum care să fie complet electrică. Totuși, Volvo comercializează cinci modele de mașini hibrid cu acumulator, care pot rula câțiva zeci de km pe baterie electrică, după care trec pe motorul convențional.

Anul trecut, mai mult de un sfert dintre vânzări au fost reprezentate de modelul XC90, un SUV hibrid.  Mai mulți constructori mari de mașini, printre care Renault-Nissan, BMW și Volkswagen și-au anunțat planurile ambițioase în cazul mașinilor electrice, planuri care vor fi încurajate subvenții guvernamentale. Aceasta este una dintre măsurile prin care guvernele vor să combată schimbările climatice și poluarea.

Citește și: Subvenții fără precedent pentru achiziționarea de mașini electrice și hibrid plug-in prin ”Rabla Plus”

Autoturismele produse de Volvo începând cu 2019 vor varia de la mașini complet electrice, la cele hibrid cu acumulator, care pot circula o anumită distanță după care trec pe motorul pe benzină, sau mașini hibrid care au un motor cu ardere internă și un motor electric – în acest caz, motorul electric nu poate propulsa de unul singur mașina.

Comentarii

comentarii