Volvo și Plugsurfing oferă servicii de încărcare pentru modelele pur electrice la nivel european

in Transport 15 July 2020 51 Views

Posesorii modelelor Volvo Recharge pur electrice din Europa vor avea în curând acces facil la peste 200.000 de puncte de încărcare, după ce producătorul auto a încheiat un parteneriat cu firma de încărcare Plugsurfing, permițând astfel deplasarea pe distanțe lungi, pe întinderea întregului continent.

Prin acordul semnat cu Plugsurfing, Volvo Cars elimină cele mai întâlnite obstacole pentru posesorii de mașini electrice, cum ar fi lipsa accesului adecvat la punctele de încărcare și o piață europeană extrem de fragmentată în ceea ce privește infrastructura de încărcare.

Acordul semnat cu Plugsurfing – unul dintre cele mai mari agregatoare de rețele de încărcare din Europa, aflat în plină dezvoltare – permite șoferilor să își încarce cu ușurință modelul Volvo electric, indiferent de locul în care se află pe continent și elimină nevoia unor abonamente naționale.

Contul Plugsurfing, cu care va fi echipat fiecare model european pur electric Volvo Recharge, oferă acces la numeroase rețele locale de încărcare din întreaga Europă, permițând călătorii sigure dincolo de granițe.

Clienții își vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată, la oricare dintre cele peste 200.000 de puncte de încărcare partenere Plugsurfing, din 38 de țări europene. Toate costurile și plățile sunt procesate lunar, fără ca Plugsurfing să condiționeze clienții printr-un abonament necesar pentru utilizarea serviciul.

„Serviciul Plugsurfing va acoperi toate nevoile clienților legate de încărcare și deplasare: naveta zilnică, încărcarea imediată și călătoriile pe distanțe lungi”, a declarat Björn Annwall, director EMEA la Volvo Cars. „Această libertate îi ajută pe șoferii mașinilor pur electrice Volvo să se bucure de un condus mai plăcut și mai relaxat.”

Prin intermediul aplicației Plugsurfing sau a sistemului de infotainment operat de Android, clienții care dețin o mașină electrică Volvo pot filtra punctele de încărcare după locație, disponibilitate în timp real și viteză de încărcare. Aplicația oferă, de asemenea, informații despre prețuri pentru fiecare punct de încărcare, făcând procesul ușor și transparent.

Plugsurfing continuă să își dezvolte rețeaua de furnizori, acordând prioritate acelora care operează prin surse de energie regenerabilă.

„Alături de Volvo Cars, Plugsurfing se ghidează după o viziune puternic orientată către sustenabilitate și către simplificarea încărcării mașinilor”, a declarat Anne Jalkala, CEO al Plugsurfing. „Lucrând împreună cu Volvo Cars pentru a genera electrificarea mobilității și a conecta șoferii la energie, ne propunem să facem mobilitatea cu emisii zero o realitate pentru generațiile viitoare de șoferi.”

Volvo Cars va începe lansarea serviciului Plugsurfing concomitent cu livrările XC40 Recharge P8, versiunea complet electrică.

XC40 Recharge P8 este primul model dintr-o gamă de mașini Volvo complet electrice, precum și prima mașină complet electrică a companiei. Tracțiunea integrală oferă o autonomie de peste 400 km (WLTP) pentru o singură încărcare și livrează 408 CP. Bateria se încarcă la până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute, pe o infrastructură de încărcare rapidă în curent continuu.

În următorii ani, Volvo Cars va continua să lanseze noi modele complet electrice. Până în 2025, își propune ca din volumul său global de vânzări, 50% să fie reprezentat de modele pur electrice, iar restul de modele hybrid.

Comentarii

comentarii