Vrem sa ne reducem emisiile GES cu 21% pana in 2020

in Strategii 27 August 2013 209 Views

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) se va realiza, in Romania, prin aplicarea Schemei de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES (EU ETS), tinta stabilita la nivel european pentru tara noastra fiind o scadere de 21% in anul 2020, se arata in anexa la Hotararea Guvernului pentru aprobarea Strategiei Nationale a Romaniei privind Schimbarile Climatice (SNSC) 2013-2020, publicata in Monitorul Oficial.

Conform datelor citate, obiectivul stabilit (-21%) la nivel european pentru anul 2020 este comparativ cu nivelul ipotetic al emisiilor din sectorul EU ETS din anul 2005.

Schema de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES (EU ETS) reglementeaza emisiile provenite de instalatiile cu capacitate de productie si emisii considerabile din sectoarele Energie si Procese Industriale.

Strategia Nationala asupra Schimbarilor Climatice 2013-2020 tine cont de politica Uniunii Europene in domeniul schimbarilor climatice si de documentele relevante elaborate la nivel european, precum si de experienta si cunostintele dobandite in cadrul unor actiuni de colaborare cu parteneri din strainatate si institutii internationale de prestigiu.

Comentarii

comentarii