Vremea excesiv de caldă din Japonia a omorât doi oameni, a spitalizat alții 600, iar zeci de trenuri au fost anulate

in Schimbări Climatice, Transport 31 May 2019 57 Views

Vremea excesiv de caldă înregistrată în ultima perioadă pe teritoriul Japoniei, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, a dus la decesul a două persoane, spitalizarea a altor 600, precum și anularea a peste 50 de trenuri.

Peste 55 de curse au fost anulate luni de compania de transport feroviar Hokkaido Railway Co. ca urmare a riscului mare de distorsiuni la liniile de cale ferată din cauza căldurii.

Doi bărbați – unul în Shimizu, Hokkaido și celălalt în Tomis, Prefectura Miyagi – au decedat și cel puțin 575 de persoane la nivel național au fost spitalizate, potrivit datelor compilate de Kyodo News.

În oraşul Ichihara din prefectura Chiba, în apropiere de Tokyo, au fost înregistrate 35,7 grade Celsius, iar termometrele din Obihiro – provincia Hokkaido din nordul Japoniei – şi Ishikawa, din Fukushima, au indicat 35,5 grade Celsius. 

În centrul capitalei Tokyo, mercurul din termometre a urcat până la 31,7 grade Celsius, a indicat Agenţia niponă de meteorologie. 

În oraşul Saroma din Hokkaido, unde duminică a fost consemnată valoarea de 39,5 grade Celsius – un record pentru orice perioadă pe această insulă nordică – temperatura a ajuns la 32,6 grade Celsius. În 83 de zone din această prefectură temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius. 

Comentarii

comentarii